Πλοία για Σύμη

Ploia Gia Symi image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Σύμη σε ένα από τα ωραιότερα και γραφικά νησιά των Δωδεκανήσων!

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία Σύμη, θα επισκεφτεί ένα από τα πιο γραφικά και ομορφότερα νησιά των Δωδεκανήσων. Η Σύμη είναι ένα νησί με πολλά βουνά που πλαισιώνονται από πολλούς κόλπους με καθαρά νερά. Το Χωριό ή Άνω Χώρα είναι ο κύριος οικισμός και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τέτοια βουνά. Για την ακρίβεια το Χωριό εκτείνεται από τους πρόποδες του όρους Βίγλα και φτάνει ως το λιμάνι. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κλασικιστών σπιτιών χτίστηκαν το 19ο αιώνα και σκαρφαλώνοντας τα δύο βουνά σχηματίζουν την πόλη.

Ταξιδεύοντας με ακτοπλοϊκά για Σύμη και αφού επισκεφτούν την Άνω Σύμη, οι επισκέπτες θα δουν πολλά όμορφα σπίτια, αλλά και μερικά εγκαταλειμμένα ή και ερειπωμένα. Στις αρχές του 20ου αιώνα ζούσαν περίπου 30.000 άνθρωποι στη Σύμη. Η Σύμη ήταν η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων παγκόσμιο κέντρο κατεργασίας και εμπορίας σπόγγου. Όταν όμως αναχωρεί κανείς με ακτοπλοϊκά από Σύμη και έχει περάσει όμορφα στο νησί, θα καταλάβει ότι μετά την παρακμή η Σύμη άρχισε πάλι να ανθίζει οικονομικά. Ο τουρισμός που αυξάνεται όλο και παραπάνω, είναι σημαντικό στοιχείο για την επαναφορά της οικονομίας. Και ο πληθυσμός αυξάνεται σταθερά και μοιράζεται και εκτός του λιμανιού και της Χώρας.

Η Σύμη βρίσκεται πολύ κοντά στα παράλια της Τουρκίας, νοτιοδυτικά της Ρόδου. Το νησί έχει έκταση 58 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 85 χμ ακτογραμμή. Στο νησί ζουν εν τω μεταξύ 2.500 άνθρωποι. Τα δρομολόγια πλοίων Σύμη περιλαμβάνουν δρομολόγια για Πειραιά, Ρόδο, τις Κυκλάδες και τα άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Η απόσταση από τον Πειραιά είναι 230 ναυτικά μίλια και από τη Ρόδο 21 ναυτικά μίλια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη