Πλοία για Σητεία

Ploia Gia Sitia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Σητεία και ανακαλύψτε ένα ήσυχο μέρος όπου η φιλικότητα και η νησιώτικη παράδοση είναι μεγάλη!

Τα πλοία Σητεία θα σας μεταφέρει σε μια πόλη, βόρεια και ανατολικά της Κρήτης, στο νομό Λασιθίου. Η γενέτειρα του δημιουργού του «Ερωτόκριτου» Βικέντιου Κορνάρου, είναι μια αμφιθεατρικά χτισμένη παραθαλάσσια πόλη, με το φρούριο Καζάρμα να δεσπόζει πάνω από την πόλη. Η πόλη της Σητείας με το λιμάνι γεμάτο με ψαροκάικα και τον παραλιακό δρόμο για περιπάτους στη θάλασσα διατηρεί την αυθεντικότητά της παρά τον μεγάλο αριθμό τουριστών που συρρέουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκό για Σητεία επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα ήσυχο μέρος με φιλικούς κατοίκους που διατηρούν την Κρητική παράδοση. Η Σητεία και η γύρω περιοχή προσφέρουν ευκαιρίες για σπουδαίες αρχαιολογικές εξερευνήσεις. Αξίζει να επισκεφθείτε το Καζάρμα, ένα οχυρωμένο κτήριο της μεσαιωνικής περιόδου που ανακαινίστηκε και φιλοξενεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κορνάρεια». Άλλα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή, το Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα του 19ου και 20ου αιώνα και την Αρχαία Ίτανο που άκμασε μέχρι τα βυζαντινά χρόνια χάρη στο εμπόριο πορφύρας. Οι παραλίες της Ερημούπολης, του Μακρύ Γιαλού, του Ξερόκαμπου και του Γούδουρα είναι ιδανικές επιλογές για κολύμπι. Εκείνοι που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Σητεία θα θυμούνται για πάντα τη διάσημη παραλία του Βάι με τους φοίνικες και λευκή άμμο.

Το ξηρό κλίμα της Σητείας επηρεάζει το τοπίο που εμφανίζει αφρικανικά χαρακτηριστικά, λόφους, κοιλάδες, απότομα βουνά και εξωτικούς κόλπους. Τα δρομολόγια πλοίων Σητεία ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά, συνδέοντας την Κρήτη με τις Κυκλάδες, τη Μήλο, τη Σαντορίνη και την Ανάφη. Επίσης εξυπηρετούν τη γραμμή προς Ηράκλειο και Δωδεκάνησα, Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη και Ρόδο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη