Πλοία για Σίκινο

Ploia Gia Sikino image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Σίκινο, ένα από τα πιο παρθένα νησιά των Κυκλάδων το οποίο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους ταξιδιώτες από χρόνο σε χρόνο!

Βρίσκεται μεταξύ των νησιών Ίος και Φολέγανδρος και αποτελεί μέρος της περιφερειακής μονάδας της Θήρας. Από τη στιγμή που είναι γνωστή ως Οινόη, η Σίκινος είναι ένα ήσυχο μέρος με δύο χωριά. Για τους τουρίστες που αναζητούν χαλαρωτικές και ήρεμες διακοπές, είναι το ιδανικό μέρος.

Όταν ταξιδεύετε στον προορισμό Σίκινος φτάνετε στο λιμάνι "Αλοπρόνοια" στη νότια πλευρά της θάλασσας. Από εκεί μπορούν να συνεχίσουν στο χωριό Χώρα, το οποίο βρίσκεται ψηλότερα στους λόφους. Η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι χτισμένη στις πλαγιές ενός βουνού και με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο. Αποτελείται από δύο οικισμούς, τον Κάστρο και το Χωριό. Όσοι μένουν στην Αλοπρόνοια, θα βρουν μερικές ωραίες ταβέρνες και μία από τις δύο μεγάλες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Υπάρχουν πολλά αρχαία ερείπια στο νησί, αλλά κάπως απομακρυσμένα, οι επισκέπτες θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να τα φτάσουν. Πριν φύγετε από το Ferry από τη Σίκινο, οι τουρίστες πρέπει να επισκεφθούν τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα στο νησί, το μοναστήρι της Επισκοπής. Βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Αυτός ο ναός θεωρήθηκε αρχικά ως αρχαίος ναός του Θεού Απόλλωνα, αλλά έχει ανακαλυφθεί ότι φέρει τα σημάδια ενός Ρωμαϊκού Μαυσωλείου.

Διαδρομές με πλοίο Η Σίκινος συνδέει το νησί με το λιμάνι του Πειραιά με συχνές δρομολόγια το καλοκαίρι. Το νησί είναι επίσης άμεσα συνδεδεμένο με βάρκα με Φολέγανδρο, Ίο, Σάμο, Σαντορίνη, Σέριφο και Σίφνο. Η Σίκινος είναι από τα μικρότερα και πιο γραφικά χωριά των Κυκλάδων, με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Είναι ένα ιδανικό μέρος για τους επισκέπτες που θέλουν να ξεφύγουν από τη φασαρία της καθημερινής τους ρουτίνας και να απολαύσουν ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές στο Αιγαίο Πέλαγος. Μέσω του χρονοδιαγράμματος πορθμείων του Σικίνου μπορούν να οργανώσουν το ταξίδι τους και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη