Πλοία για Σχοινούσα

Ploia Gia Schinousa image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Εκείνοι που ταξιδεύουν με τα πλοία για Σχοινούσα, φτάνουν σε ένα μικρό παράδεισο που έχει 18 διαφορετικές παραλίες με άμμο ή βότσαλα!

Τα πλοία Σχοινούσα θα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε έναν μικρό παράδεισο. Ανάμεσα στη Νάξο και την Ηράκλεια, η Σχοινούσα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές με όλες τις ανέσεις. Από το προστατευμένο λιμάνι το Μερσίνι, ο δρόμος οδηγεί στη Χώρα ή την Παναγία. Με υπέροχη θέα στη θάλασσα, ο οικισμός της Χώρας αποτελείται από ασβεστωμένα σπίτια, καφετερίες, εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια, συγκεντρώνοντας την κύρια δραστηριότητα του νησιού. Η Μεσσαριά, 3 χλμ. από τη Χώρα, είναι ο δεύτερος οικισμός του νησιού.

Φτάνοντας με πλοίο στη Σχοινούσα ο επιβάτης θα ανακαλύψει δεκαοκτώ διαφορετικές παραλίες με άμμο ή βότσαλο. Όλες είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια, καθώς το μέγεθος του νησιού δεν ξεπερνά τα 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το Τσιγγούρι, η πιο δημοφιλή, είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία, σε απόσταση 450 μέτρων από τη Χώρα. Η Ψιλή Άμμος, το Λιβάδι, η Λιόλιου, η Αλυγαριά και ένας μεγάλος αριθμός άλλων παραλιών θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς κολυμβητές. Λόγω της πλούσιας μορφολογίας του εδάφους, η Σχοινούσα προσφέρει άριστη ποιότητα γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, οπότε πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Σχοινούσα μην ξεχάσετε να αγοράσετε τη φημισμένη βραβευμένη φάβα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ντόπια κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα σε όλα τα εστιατόρια του νησιού.

Με δρομολόγια πλοίων Σχοινούσα θα συναντήσετε ένα νησί με κρυμμένες φυσικές ομορφιές και υψηλή γαστρονομία. Ξεκινώντας από τον Πειραιά, τα δρομολόγια πλοίων συνδέουν το νησί με τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό ενώ συνδέεται καθημερινά με τη Νάξο, την Ηράκλεια, τα Κουφονήσια, την Αμοργό και τη Δονούσα. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τα φέριμποτ λειτουργούν επίσης από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη