Πλοία για Σαβόνα

Ploia Gia Savona image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ταξιδεύετε με τα πλοία για Σαβόνα θα φτάσετε σε μια πόλη με δύο πρόσωπα - το ένα με μοντέρνα και το άλλο με την κλασική αρχιτεκτονική!

Λιγουρίας, στα βορειοδυτικά της Ιταλίας. Η Σαβόνα, αν και κυρίως βιομηχανική πόλη, αποτελεί επίσης σταυροδρόμι για κρουαζιερόπλοια που λειτουργούν στη Μεσόγειο. Η πόλη περιλαμβάνει το ιστορικό κέντρο με μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ κτίρια με στενά σοκάκια γεμάτα τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Απέναντι από το λιμάνι, ο πύργος των 23 μέτρων του León Pancaldo ή Dela Couardda είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Από την κορυφή μπορείτε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης και της ακτής που βρίσκεται μπροστά.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Σαβόνα θα φτάσει σε μια πόλη με 2 πρόσωπα. Σαν πόλη της σύγχρονης και κλασικής αρχιτεκτονικής, η Σαβόνα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας. Η Πινακοθήκη φιλοξενεί έργα ανεκτίμητης αξίας από την μεσαιωνική και τη σύγχρονη εποχή. Το Γενοβέζικο φρούριο του Πραϊμάρ είναι αρχαιολογικό μουσείο και πολιτιστικό κέντρο. Ο αναγεννησιακός καθεδρικός ναός με την επιβλητική μπαρόκ πρόσοψή του, το παρεκκλήσι Capella Sistina δίπλα του, αναπαριστά το λαμπρό παρελθόν της πόλης. Το Palazzo della Rovera του 18ου αιώνα και οι παλιοί πύργοι της πόλης προσφέρουν στον επισκέπτη μια μυρωδιά της παλιάς πόλης πριν αναχωρήσει με ακτοπλοϊκά από Σαβόνα.

Η Σαβόνα προσφέρει μακρινούς περιπάτους στους πλακόστρωτους δρόμους του ιστορικού κέντρου, εκδρομές με ιστιοφόρα, ψώνια σε πολυτελείς μπουτίκ, γαστρονομικές ανακαλύψεις και τα ιστορικά μονοπάτια. Τα δρομολόγια πλοίων Σαβόνα μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στη Βαρκελώνη και την Ταγγέρη. Το λιμάνι της Γένοβας, σε απόσταση 63,7 χλμ. Από τη Σαβόνα, συνδέεται με τα νησιά της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Σικελίας, τη Βαρκελώνη στην Ισπανία, τη Ταγγέρη στο Μαρόκο, την Τύνιδα στην Τυνησία και τη Σκίκντα στην Αλγερία.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη