Πλοία για Σαμοθράκη

Ploia Gia Samothraki image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με πλοία για Σαμοθράκη αποβιβάζονται σε ένα εναλλακτικό ελληνικό νησί γνωστό για τα τρεχούμενα νερά του και τη Νίκη της Σαμοθράκης!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Σαμοθράκη φθάνουν σε ένα διαφορετικό ελληνικό νησί. Ξεχάστε τις μεγάλες αμμώδεις ακτές, τα πλήθη και πολλά μπαρ. Η Σαμοθράκη προσφέρει κάτι διαφορετικό από τα περισσότερα άλλα νησιά της Ελλάδας. Έχει πλούσια και άγρια φύση, καταρράκτες, πισίνες γνωστές και ως «βάθρες», ποτάμια, ιαματικές πηγές και πολλά μονοπάτια πεζοπορίας κατά μήκος του ψηλότερου βουνού του Αιγαίου, του Σάου ή Φεγγάρι. Ο θρύλος λέει ότι ο Θεός Ποσειδώνας παρακολουθούσε τον Τρωικό πόλεμο από την κορυφή του βουνού. Υπάρχουν πολύ λίγες παραλίες που περιέχουν άμμο ή βότσαλο και είναι εύκολα προσβάσιμες με πεζοπορία ή βάρκα. Το νησί είναι γεμάτο εξερευνητές και χίπις που τους αρέσει περισσότερο να κάνουν κάμπινγκ σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στη Σαμοθράκη θα έχετε πολλά αρχαιολογικά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα για να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε και αυτό κάνει τη διαμονή σας ακόμα πιο ευχάριστη και αξέχαστη. Μερικά από αυτά είναι το Ιερό των Μεγάλων Θεών, το Πρόπυλο, ο Ιερός Κύκλος, το Ανακτόρον, το Αρσινόειον, ο Τέμενος, το Ιεράνιο και φυσικά η Νίκη της Σαμοθράκης. Φροντίστε να κάνετε μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το αρχαίο Κάστρο της οικογένειας Gateluzi, το οποίο είναι ιδανικό μέρος για λήψη φωτογραφιών, καθώς βρίσκεται σε ψηλό σημείο με θέα την απέραντη θάλασσα. Από το βουνό Σάος ρέουν νερά τα οποία, στο δρόμο τους προς τη θάλασσα, σχηματίζουν καταρράκτες και βραχώδεις πισίνες (βάθρες) και είναι κατάλληλα για κολύμπι αν κάποιος το επιθυμεί. Τα πιο διάσημα από αυτά είναι ο Φονιάς, η Κλείδωση και το Κρεμαστό. Στην πρωτεύουσα της Σαμοθράκης, τη Χώρα μπορείτε να βρείτε πολλά μέρη για φαγητό και καταλύματα. Σε γενικές γραμμές, η Σαμοθράκη είναι ένα εξαιρετικό νησί που επισκέπτονται κυρίως πεζοπόροι, δύτες, κατασκηνωτές και λάτρεις της φύσης και όλα αυτά το καθιστούν το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και επαφή με τη φύση.

Ο πληθυσμός της Σαμοθράκης είναι περίπου 3.000 κάτοικοι και καλύπτει έκταση 178 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα δρομολόγια πλοίων Σαμοθράκη περιλαμβάνουν τις διαδρομές από και προς Αλεξανδρούποολη και τα περισσότερα συμβαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη