Πλοία για Σάμη

Ploia Gia Sami Kefalonia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Σάμη θα βρουν πολλές ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες κατά μήκος του λιμανιού που προσφέρουν νόστιμα φαγητά και ποτά!

Η φύση ήταν πολύ γενναιόδωρη με τη Σάμη καθώς περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, υπόγειες σπηλιές και όμορφες λίμνες. Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με πλοία Σάμη φτάνουν σε μια πανέμορφη παραλιακή πόλη της Κεφαλονιάς. Το πράσινο των δέντρων φτάνει στο βαθύ μπλε χρώμα της θάλασσας. Η Σάμη συνδυάζει την πλούσια ιστορία της με τη μοναδική της ομορφιά, προσφέροντας έναν προορισμό διακοπών για όλα τα γούστα. Είναι μια ζωντανή πόλη που προσφέρει όλες τις υπηρεσίες. Εκεί θα βρείτε φαρμακείο, ιατρικό κέντρο, τράπεζα, ταχυδρομείο και πυροσβεστικό σταθμό. Υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα για να αγοράσετε αναμνηστικά και καθημερινά προϊόντα.

Κατά μήκος του λιμανιού καφετέριες, ταβέρνες και μπαρ είναι πάντα διαθέσιμα για να προσφέρουν στον ταξιδιώτη με ακτοπλοϊκό προς Σάμη, νόστιμα γεύματα και δροσερά ποτά. Στην κορυφή του λόφου τα ερείπια της παλιάς πόλης δείχνουν ότι η Σάμη ήταν μια ακμάζουσα και καλά οργανωμένη πόλη στο παρελθόν. Εκεί θα βρείτε επίσης την ακρόπολη Κυάτη και τη Μονή Αγριλιών. Κατά τη διαμονή σας στο νησί, αξίζει να επισκεφτείτε το σπήλαιο Δρογαράτη και τις λίμνες της Μελισσάνης και του Καραβόμυλου. 17 τοποθεσίες σπηλαίων και υπόγειων λιμνών έχουν καταγραφεί στην περιοχή καθιστώντας το μοναδικό στην Ελλάδα με τόσο έντονη γεωμορφολογία. Η Σάμη θα σας ανταμείψει με τις εκπληκτικές παραλίες της με λευκή άμμο και σμαραγδένια νερά. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Σάμη, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την παραλία Αντίσαμος, όπου γυρίστηκε η ταινία "Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι".

Η Σάμη απέχει 22χλμ. από το Αργοστόλι, πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 1.025 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων για Σάμη ξεκινούν από το λιμάνι της Κυλλήνης και της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το λιμάνι συνδέεται επίσης με τοπικά δρομολόγια προς τα κοντινά Ιόνια νησιά της Ζακύνθου και της Ιθάκης.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη