Πλοία για Ρέθυμνο

Ploia Gia Rethymno image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Ρέθυμνο φτάνουν στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά!

Το Ρέθυμνο είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη (28.987 κάτοικοι) της Κρήτης (μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά) και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Η πόλη έχει μεγάλη ετήσια τουριστική κίνηση τα καλοκαίρια τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους τουρίστες και λόγω των 2.500 φοιτητών που σπουδάζουν στο Ρέθυμνο, η πόλη παραμένει ιδιαίτερα ζωντανή και το χειμώνα. Το Ρέθυμνο διαθέτει ένα καινούριο λιμάνι για τα πλοία Ρέθυμνο και ένα ενετικό λιμάνι με μαρίνα και θέσεις για σκάφη. Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει αερολιμένα (οι πιο κοντινοί είναι στο Ηράκλειο και στα Χανιά), η τουριστική υποδομή της πόλης είναι ανεπτυγμένη. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας δραστηριοτήτων που προσφέρει (οδικά δίκτυα για ποδηλασία, ορειβασία, θαλάσσια σπορ, παλιά πόλη, παζάρια κτλ.), η πόλη ελκύει και παραδοσιακούς και εναλλακτικούς τουρίστες.

Με το που θα φτάσουν με ακτοπλοϊκά για Ρέθυμνο, οι επιβάτες θα αντικρίσουν πολλά αξιοθέατα από την εποχή των Ενετών και από τα Οθωμανικά χρόνια. Ο μοναδικός αρχαιολογικός τόπος της πόλης είναι ένα οικογενειακό κοιμητήριο από την Μινωική εποχή με περίπου 200 τάφους σμιλεμένους στους βράχους. Τα ευρήματα αυτού του τόπου βρίσκονται στα αρχαιολογικά μουσεία των Χανίων και του Ηρακλείου. Ασφαλώς υπάρχουν και στο Ρέθυμνο αρκετά μουσεία: ένα αρχαιολογικό, ένα ιστορικό – λαογραφικό, ένα Μουσείο του Μητροπολιτικού Ναού και ένα μουσείο θαλάσσιας ζωής. Πριν από την αναχώρηση τους με ακτοπλοϊκά από Ρέθυμνο, οι επιβάτες καλό θα ήταν να προγραμματίσουν μια μέρα για να επισκεφτούν κάποια παλιά κτίσματα στην πόλη, εκκλησίες (Τεσσάρων Μαρτύρων, Άγιος Αντώνης, Άγιος Φραγκίσκος) και μουσεία (Καρά Μουσά Πασά, Τέμενος του Νερατζέ, Τέμενος Ιμπραήμ Χαν).

Τα δρομολόγια πλοίων Ρέθυμνο είναι καλά ανεπτυγμένα και περιλαμβάνουν δρομολόγια για Πειραιά (περίπου 9,5 ώρες ταξίδι) και Σαντορίνη. Δυστυχώς τα δρομολόγια Ρέθυμνο – Σαντορίνη εκτελούνται μόνο περιοδικά. Όταν είναι διαθέσιμα, εκτελούνται 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη