Πλοία για Ραβέννα

Ploia Gia Ravenna image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Ραβέννα φθάνουν στην πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Ραβέννας στην ιταλική περιοχή Emilia-Romagna!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Ραβέννα, θα φτάσουν στην πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στην περιοχή Εμίλια-Ρονμάνια. Παλαιότερα η πόλη βρισκόταν απευθείας στην ακτή της Αδριατικής, σήμερα απέχει περίπου 9 χμ από τη ακτή, επειδή οι κάτοικοι της αναγκάστηκαν να μεταφερθούν λόγω του σαθρού εδάφους. Μέσω της Διώρυγας Καντιάνο η πόλη συνδέεται με το Πόρτο Κορσίνι και τη Μαρίνα ντι Ραβέννα. Η Ραβέννα έχει δυνατή οικονομία και πολύ καλή υποδομή. Ο τουρισμός και η βιομηχανία αποτελούν τους κύριους πυλώνες της οικονομίας της. Οι τουρίστες δεν προτιμούν μόνο την πόλη, αλλά και τα παραλιακά καλοκαιρινά θέρετρα. Εκεί θα βρει κανείς πολλά κάμπινγκ, εξοχικές κατοικίες προς ενοικίαση και ξενοδοχεία. Μεγάλα τμήματα αυτών των τόπων είναι εθνικοί δρυμοί. Οι βιομηχανικές ζώνες της Ραβέννας εμπεριέχουν διυλιστήρια, χημικά εργοστάσια και εργοστάσια για την παραγωγή ενέργειας, ένα χαλυβουργείο, και εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων και τροφίμων.

Όσοι ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Ραβέννα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να επισκεφτούν αρκετά αξιοθέατα. Παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, βαπτιστήρια, μουσεία, μαυσωλεία και ψηφιδωτά χαρακτηρίζουν την ιστορική εικόνα της πόλης. Πολλά κτήρια έχουν προστεθεί στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO: San Vitale (Βασιλική του Αγίου Βιταλίου) , Mausoleo di Galla Placidia  (Μαυσωλείο της Γάλλας Πλακιδίας), Mausoleo di Teodorico (Μαυσωλείο του Θευδέρχιου), Basilica di San Appolinare Nuovo (Βασιλική του Αγίου Απολλιναρίου του Νέου), Battistero degli Ariani (Βαπτιστήριο των Αρειανών), Battistero Neoniano (βαπτιστήριο των ορθόδοξων), Basilica di San Apollinare in Classe (Βασιλική του Αγίου Απολλιναρίου in Classe), και το Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσι. Πριν την αναχώρηση τους με ακτοπλοϊκά από Ραβέννα, οι επιβάτες θα μπορούσαν να επισκεφτούν και την κεντρική πλατεία Piazza del Popolo, τα θέατρα Alghieri  και Rasi, την βιβλιοθήκη Oriani, το παλάτι της επαρχίας, του μουσείο κούκλων και τον πύργο της πόλης.

Η Ραβέννα καταλαμβάνει μια έκταση 652 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Περίπου 154.000 άνθρωποι ζουν στην πόλη. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι 237 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Τα δρομολόγια πλοίων Ραβέννα είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα. Από το λιμάνι της Ραβέννα μπορεί κανείς να ταξιδέψει μεταξύ άλλων και προς Ηγουμενίτσα και προς Πάτρα.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη