Πλοία για Ψέριμο

Ploia Gia Pserimo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Ψέριμο φθάνουν σε ένα από τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο!

Με πλοία Ψέριμος οα ταξιδέψετε σε ένα από τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο.Η Ψέριμος είναι το ιδανικό μέρος για ήρεμες και ιδιωτικές διακοπές. Λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού δεν υπάρχουν δρόμοι. Τα Αυλάκια είναι ο κύριος οικισμός και το μοναδικό λιμάνι του νησιού και τα πάντα, από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι μίνι μάρκετ και καφέ, συγκεντρώνονται εκεί.

Ταξιδεύοντας με ακτοπλοϊκό προς Ψέριμο θα φτάσετε στο Βαθύ την πιο όμορφη παραλία του νησιού που μοιάζει με πισίνα με ρηχά και διαφανή νερά. Άλλες παραλίες είναι η Γλιστρά, η Κορακιά, τα Μαραθώντα, η Ρούσα και τα Τρεβάθια. Βεβαιωθείτε ότι είστε εφοδιασμένοι με νερό και σνακ αφού όλα αυτά τα μέρη είναι απομονωμένα και δεν υπάρχουν υποδομές για να ψωνίσετε. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε το νησάκι Πλατύ, ένα αξιοθαύμαστο μικρό νησί με ένα από τα καθαρότερα νερά των Δωδεκανήσων. Ενώ βρίσκεστε στη Ψέριμο, μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης 2 ναυάγια, ιδανικά για όσους αγαπούν τις καταδύσεις και θέλουν να κάνουν μια μικρή υποβρύχια εξερεύνηση. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Ψέριμο, αγοράστε μια σακούλα κάπαρη, ένα τοπικό προϊόν του νησιού.

Το νησί της Ψερίμου έχει μέγεθος 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων με πολλούς χαμηλούς λόφους και μικρές κοιλάδες με πολλά ελαιόδεντρα. Κατοικείται από 100 άτομα και η κύρια πηγή εισοδήματός τους προέρχεται από την αλιεία, τον τουρισμό και την κτηνοτροφία. Τα δρομολόγια πλοίων Ψέριμο διατίθενται από το λιμάνι της Καλύμνου καθημερινά το καλοκαίρι και δύο φορές την εβδομάδα το χειμώνα (το ταξίδι διαρκεί 50 λεπτά). Από την Κω υπάρχουν και αρκετές διαδρομές από το Μαστιχάρι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη