Πλοία για Ψαρά

Ploia Gia Psara image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Ψαρά φθάνουν σε ένα σύμπλεγμα νησιών κοντά στο νησί της Χίου!

Τα Ψαρά είναι ένα σύμπλεγμα νησιών κοντά στη Χίο. Αποτελείται από τα νησιά Ψαρά, Αντίψαρα, Αϊ Νικολάκη, Κάτω Νησί, Νησόπουλα και Πρασονήσι. Τα πλοία Ψαρά θα σας μεταφέρουν στο μοναδικό κατοικημένο νησί με έναν μόνο οικισμό που βρίσκεται στο λιμάνι. Το 1824 οι Τούρκοι που κατέλαβαν το νησί και το πυρπόλησαν προκαλώντας το θάνατο περίπου 27.000 κατοίκων ως εκδίκηση για τη συμμετοχή των νησιών στην Ελληνική Επανάσταση. Για το λόγο κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου πραγματοποιείται η επέτειος του Ολοκαυτώματος του νησιού. Ως αποτέλεσμα σήμερα ζουν μόνο 500 άνθρωποι στο νησί. Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα είναι το σπίτι του Κωνσταντίνου Κανάρη, ενός θρυλικού ήρωα της επανάστασης του 1821.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ψαρών είναι οι πλούσιες αμμώδεις παραλίες και τα καταγάλανα νερά που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το λιμάνι των Ψαρών θα σας δώσει την ευκαιρία να επισκεφτείτε τη πιο διάσημη παραλία του νησιού Κατσούνι, ανατολικά του οικισμού. Η παραλία είναι διάσημη για την πλούσια άμμο και τα ρηχά νερά της. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, τον ήλιο και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της θάλασσας. Μια άλλη αμμώδης παραλία που θεωρείται η καλύτερη στα Ψαρά για τους περισσότερους επισκέπτες είναι η Λαζαρέτα νότια του νησιού, μόλις ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Ψαρά, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει μία από τις φημισμένες αστακομακαρονάδες, το ντόπιο μέλι και το τυρί.

Τα Ψαρά έχουν επιφάνεια 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ναυτικοί, ενώ άλλοι ασχολούνται με την αλιεία και τη μελισσοκομία. Τα δρομολόγια πλοίων Ψαρά εκτελούνται από το λιμάνι της Χίου και του Λαυρίου.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη