Πλοία για Πορτοφεράϊο

Ploia Gia Portoferraio image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με πλοία για Πορτοφεράϊο αποβιβάζονται στο ίδιο λιμάνι που αποβιβάστηκαν οι Αργοναύτες της ελληνικής μυθολογίας ψάχνοντας για το Χρυσόμαλλο δέρας!

Όταν ταξιδεύετε με ακτοπλοϊκά για Πορτοφεράϊο, το λεγόμενο "Σιδηρό Λιμάνι" για τα μεγάλα εργοστάσια σιδήρου του, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη τον 19ο αιώνα, οι επιβάτες θα βρουν σύντομα τους θησαυρούς και την πλούσια ιστορία της πόλης. Ο μεγάλος στρατηγός Ναπολέοντας παραιτήθηκε από το θρόνο του και εξορίστηκε στην Έλμπα το 1814 και πιο συγκεκριμένα στο Πόρτοφερραο όπου έφερε ακραία ανάπτυξη σε ολόκληρο το νησί χρησιμοποιώντας τα σίδερα και το λιμάνι για να μεταφέρει σίδηρο προς την ηπειρωτική χώρα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Πιστεύεται επίσης, σύμφωνα με την παγκοσμίως γνωστή ελληνική μυθολογία, ότι η πόλη είναι ο τόπος όπου οι Αργοναύτες βρίσκονταν στην αναζήτηση του χρυσόμαλλου δέρατος, ένα αντικείμενο με τη δύναμη να θεραπεύει κάθε είδους πληγές. Το Πορτοφεράϊο είναι η πρωτεύουσα της Έλμπα και ο πιο δημοφιλής και επισκεπτόμενος προορισμός του μαργαριταριού της Μεσογείου, όπως ονομάζουν το νησί. Περιηγόντας την πόλη, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν πολλές ομορφιές. Αρχικά, το San Martino και η Villa de Mulini είναι οι υπολοιπόμενες δύο βίλες που έζησε ο Ναπολέοντας και είναι ενδιαφέρουσες για να τους ρίξουν μια ματιά. Το πιο διάσημο αξιοθέατο της πόλης είναι οι τρεις προμαχώνες (Falcone, Stella και Linguella), που συνδέονται με τεράστια τείχη που αποτελούν ένα φρούριο που προστατεύει την πόλη από θαλάσσιες απειλές. Για όσους θέλουν να μελετήσουν περισσότερα για την ιστορία του τόπου, δεν υπάρχει άλλη τοποθεσία από το Αρχαιολογικό Πολιτικό Μουσείο. Τα ιαματικά λουτρά του San Giovanni, οι μοναδικές πηγές στο νησί και η κοντινή πόλη Le Grotte, όπου υπάρχει μια ρωμαϊκή βίλα με υπέροχη θέα στον ωκεανό και μια θερμαινόμενη πισίνα είναι σίγουρα δύο ακόμα ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Η διασκέδαση σε συνδυασμό με τις διακοπές δεν μπορεί να παραβλεφθεί, οπότε η παρατήρηση του διεθνούς φεστιβάλ τζαζ και κλασικής μουσικής που πραγματοποιείται στην αρχαία εκκλησία που είναι τώρα ένα θέατρο που ονομάζεται "Θέατρο Βιγλιάντη" είναι σίγουρα ένα διασκεδαστικό πράγμα. Μια εκδήλωση τροφίμων εμφανίζεται επίσης με το όνομα "Polpand e gli Antichi Sapori" και το κύριο πιάτο δεν είναι τίποτα άλλο από θαλασσινά και πιο συγκεκριμένα, χταπόδι. Τέλος, οι παραλίες δεν μπορούν να παραλειφθούν. Ορισμένες από τις αμμώδεις είναι η Punta Pina και η Biodola που βρίσκονται στο νότο, ενώ στα ανατολικά υπάρχουν οι βραχώδεις, Bagnaia, Ottone και Le Ghiaie.

Το Πορτοφεράϊο βρίσκεται στη βόρεια Έλμπα με πληθυσμό περίπου 12.000 πολίτες. Τα δρομολόγια πλοίων Πορτοφεράϊο περιλαμβάνουν διαδρομές από και προς το Πιομπίνο και το Κάβο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δρομολόγια & Τιμές Πορτοφεράϊο

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Πορτοφεράϊο!

Εκπτώσεις & Προσφορές Πορτοφεράϊο

Λιμάνι Επιβίβασης Πορτοφεράϊο - Πώς θα φτάσετε

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη