Πλοία για Πόρτο Τόρρες

Ploia Gia Porto Torres image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Πόρτο Τόρρες, στο πρώην νησί των φυλακών που σήμερα είναι ένα φυσικό πάρκο με μοναδικό υποβρύχιο πλούτο!

Το Πόρτο Τόρρες βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή περίπου 25 χιλιόμετρα (16 μίλια) ανατολικά του ακρωτηρίου Gorditanian (Capo del Falcone) και στον ευρύχωρο κόλπο του κόλπου της Asinara. Οι περισσότεροι επιβάτες δεν μένουν στο Porto Torres, αλλά κατευθύνονται προς άλλους προορισμούς στο νησί. Εκείνοι που αποφασίζουν να περάσουν λίγο χρόνο στην πόλη μπορεί να βρουν κάποιο ενδιαφέρον για μερικά αξιόλογα αξιοθέατα, κυρίως τη Βασιλική του San Gavino, μια από τις σημαντικότερες ρωμανικές εκκλησίες της Σαρδηνίας.

Όταν ταξιδεύετε στον προορισμό Porto Torres με πλοίο, φτάνετε από τη Γένοβα, τη Μασσαλία, την Τουλόν, τη Βαρκελώνη, την Chivitavecchia, το Porto Vecchio και το Propriano. Το Porto Torres ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους ως το βασικό τους λιμάνι στη βόρεια ακτή της Σαρδηνίας. Έμεινε ένα από τα βασικά λιμάνια του νησιού μέχρι τον Μεσαίωνα και ήταν πρωτεύουσα του Giudicato di Torres. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και αξιοθέατα της πόλης είναι η Βασιλική του San Gavino, η οποία μπορεί να φανεί από τους επιβάτες που φθάνουν στο λιμάνι. Χτισμένο μεταξύ 1030 και 1080, η βασιλική είναι μια εντυπωσιακή και αρχιτεκτονικά σημαντική δομή. Πριν από την αναχώρηση με πορθμεία από το Πόρτο Τόρες, οι τουρίστες θα πρέπει να εξερευνήσουν το εσωτερικό της βασιλικής της οποίας η κρύπτη κρατά αρκετές ρωμαϊκές σαρκοφάγους.

Με μια επιλογή έως και 24 πτήσεων κάθε εβδομάδα, τα δρομολόγια πλοίων Porto Torres συνδέουν τη Σαρδηνία με τη Γαλλία, την Κορσική, την Ιταλία και την Ισπανία. Αν και το Porto Torres είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη ικανή να καταγράψει την προσοχή των επισκεπτών του, οι τουρίστες θα μπουν στον πειρασμό να ξεκινήσουν ένα πορθμείο στην Ασινάρα - την κύρια εκδρομή στον τομέα αυτό. Το Asinara είναι ένα φυσικό πάρκο. Δραστηριότητες όπως η αλιεία του θαλάσσιου στρώματος απαγορεύονται, σήμερα είναι ένα από τα πλουσιότερα στον κόσμο. Μέσω του χρονοδιαγράμματος πορθμείων του Porto Torres, οι επισκέπτες μπορούν να προγραμματίσουν και να οργανώσουν το ταξίδι τους στο Porto Torres και να απολαύσουν έτσι τη γοητεία του υποβρύχιου κόσμου στην Ασιναρά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη