Πλοία για Πόρο στην Κεφαλονιά

Ploia Gia Poro Kefalonia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Πόρο και γνωρίστε την ελληνική φιλοξενία και την τοπική κουλτούρα της Κεφαλονιάς!

Ένα γραφικό τοπίο σε συνδυασμό με βουνά, φαράγγια και αξιοζήλευτες παραλίες στο νότιο άκρο της Κεφαλονιάς, συνεπαίρνει τον επισκέπτη που ταξιδεύει με πλοία Πόρος. Ο Πόρος αποτελεί ένα από τα κύρια λιμάνια του νησιού, μια πολυσύχναστη παραθαλάσσια πόλη, ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες οργανωμένες ομάδες τουριστών. Είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για εκδρομές σε κοντινά νησιά, περπάτημα και πεζοπορία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να φροντίσετε όλες τις δουλειές σας στην πόλη και το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό ή ένα κοκτέιλ στα τοπικά μπαρ.

Το ακτοπλοϊκό για Πόρο θα σας μεταφέρει σε ένα μέρος όπου θα νιώσετε την ελληνική φιλοξενία και θα γνωρίσετε τον τοπικό πολιτισμό. Αν θέλετε να βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να κολυμπήσετε μακριά από τα πλήθη, μπορείτε να πάτε νότια προς τη Σκάλα, όπου θα βρείτε πολλούς όμορφους κολπίσκους και παραλίες κατά μήκος της ακτής. Ένα αξιοσημείωτο μέρος είναι η μονή Άτρου, το αρχαιότερο μοναστήρι της Κεφαλονιάς, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πόρου σε υψόμετρο 760 μέτρων. Έχει καταστραφεί 17 φορές αλλά κάθε φορά ξαναχτιζόταν από τους μοναχούς. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στην κεντρική πλατεία του Πόρου πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και οι Ελληνικές Βραδιές στο υπαίθριο θέατρο. Μπορείτε επίσης να επιβιβαστείτε σε ακτοπλοϊκό από Πόρο και να επισκεφθείτε τα κοντινά νησιά της Ιθάκης και της Ζακύνθου.

Ο Πόρος κατοικείται από 1500 κατοίκους. Συνδέεται μέσω του λιμανιού της Κυλλήνης. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια πλοίων Πόρος είναι επίσης διαθέσιμα για άλλα νησιά του Ιονίου και πραγματοποιούνται από φεριμπότ που δεν αναφέρονται online.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη