Πλοία για Πιανόζα

Ploia Gia Pianoa image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που αποβιβάζονται από τα πλοία για Πιανόζα θα αισθανθούν αμέσως την απαράμιλλη ειρηνική ατμόσφαιρα που προσφέρει αυτό το σχεδόν ακατοίκητο νησί της Τοσκάνης!

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με πλοία για Πιανόζα είναι κυρίως εκείνοι που επισκέφτηκαν την Έλμπα του Ναπολέοντα και θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο χαλάρωσης σε ένα πολύ πιο ήρεμο νησί. Η Πιανόζα ή αλλιώς στα ρωμαϊκά χρόνια, η Planasia (απλό), ονομάζεται επίσης και "zattera" του Αρχιπελάγους της Τοσκάνης και έχει τους λόγους της. Το νησί είναι τόσο επίπεδο που τη θάλασσα μπορείτε να δείτε μόνο φτάνοντας στην ακτογραμμή. Στην αρχαιότητα, η Πιανόζα ήταν μια ποινική αποικία με μια πολύ ψηλή περιφραγμένη φυλακή και ήταν συγκρίσιμη με το διάσημο Alcatraz. Τα ελικόπτερα που πετούσαν πάνω, οι δυνατές σειρήνες και οι κατάδικοι με τα βαρύτερα κακουργήματα εκτίναζαν τις ποινές τους μέχρι το 1998. Σήμερα είναι μια ανοιχτή φυλακή όπου οι καταδικασθέντες τρέχουν το μοναδικό και μικρό ξενοδοχείο και εστιατόριο του νησιού. Επιπλέον, ο Ναπολέων το χαρακτήρισε ως πολύ ενδιαφέρον λόγω της πλούσιας βλάστησης και της άγριας ζωής του. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μεγάλος Δούκας της Τοσκάνης το κατέστησε αποθεματικό κυνηγιού τα παλαιότερα χρόνια. Τώρα, που είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου του Αρχιπελάγους Τοσκάνης, η Πιανόζα έχει πολύ λίγους κατοίκους αλλά προσφέρει πολλά. Το μοναδικό μπαρ / εστιατόριο βρίσκεται στο Cala Giovanna όπου οι τουρίστες επισκέπτονται επίσης την όμορφη λευκή αμμουδιά που βρίσκεται εκεί καθώς και τη ρωμαϊκή βίλα. Εκτός από αυτή τη βίλα, υπάρχουν πολλά περισσότερα ρωμαϊκά ερείπια για να εξερευνήσετε και άλλα ίχνη από τους προηγούμενους οικισμούς της Πιανόζα όπως οι παλαιοχριστιανικές κατακόμβες και το ταφικό έδαφος της εποχής του Χαλκού. Ενδιαφέρουσες χωρίς αμφιβολία, μπορεί να είναι μια μικρή περιφορά στο σωφρονιστικό μουσείο όπου μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις παλιές φωτογραφίες που κρεμούνταν στους τοίχους. Παρά τα εξαιρετικά αξιοθέατα, η Πιανόζα είναι ένας ιδανικός προορισμός για δύτες και εξερευνητές. Κάτω από την καθοδήγηση ενός εμπειρογνώμονα μπορείτε να περιπλανηθείτε στο νησί με ένα ποδήλατο βουνού ή να βουτήξετε στην πλούσια θάλασσα και να δείτε το παρθένο βυθό με το διάσημο υπερωκεάνιο Ποσειδωνία καθώς και τα πολλά είδη της Μεσογείου. Εάν είστε αρκετά τυχεροί, θα δείτε μερικά δελφίνια ή ακόμα και μια καρέτα καρέτα.

Η Πιανόζα είναι το 5ο μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους της Τοσκάνης, καθώς και το πλησιέστερο στην Έλμπα απέχοντας απόσταση 14 χιλιομέτρων. Ο πληθυσμός του φτάνει σχεδόν τον αριθμό των 2500 κατοίκων. Έχει παράκτια περίμετρο 18 χιλιομέτρων και η διάστασή της είναι περίπου 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με το υψηλότερο σημείο να είναι 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα δρομολόγια πλοίων Πιανόζα συμβαίνουν από και προς το Πιομπίνο και τη Ρίο Μαρίνα ειδικά στις περιόδους των υψηλής κίνησης.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη