Πλοία για Παξούς

Ploia Gia Paxi image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Παξούς θα σας μεταφέρουν στο κοσμοπολίτικο νησί των Παξών με τις τυρκουάζ παραλίες του!

Τα πλοία Παξοί θα σας μεταφέρουν σε ένα κοσμοπολίτικο μέρος με σμαραγδένιες παραλίες. Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι είναι δύο πράσινα νησιά με πλούσια βλάστηση που αγγίζει τις παραλίες λευκής άμμου και βότσαλων, γοητεύοντας τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Το λιμάνι του Γάιου, το οποίο είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Χωριό για το έτος 2004. Κρυμμένο πίσω από τα νησιά του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας, ο Γάιος ξετυλίγεται σταδιακά καθώς το πλοίο φτάνει στο λιμάνι αποκαλύπτοντας τη γραφικότητα του. Πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές συνθέτουν την εικόνα του χωριού.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκό προς τους Παξούς θα ανακαλύψει ένα νησί με δύο πλευρές: την άγρια βραχώδης δυτική πλευρά, με απότομους βράχους και θαλάσσιες σπηλιές και την ομαλή ανατολική πλευρά, με δαντελωτές παραλίες και τους οικισμούς Γάιο, Λογγό και Λάκκα. Βαθειά μέσα στον όγκο του βουνού, ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει σε γραφικά χωριά όπως τα Μαγαζιά με υπέροχη θέα του Ορθόλιθου στο ηλιοβασίλεμα. Εκείνοι που φεύγουν με πλοίο από τους Παξούς θα έχουν ανακαλύψει τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα του νησιού. Το κτίριο του Αγγλικού Κυβερνήτη και το Λαογραφικό Μουσείο αξίζει μια επίσκεψη. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια περιήγηση στο εργοστάσιο σαπουνιών στο Λογγό και να περπατήσετε στους ελαιώνες και τους αμπελώνες του οικισμού.

Οι Παξοί κατοικούνται από 2.374 κατοίκους. Οι ντόπιοι είναι ανοιχτόκαρδοι και φιλόξενοι άνθρωποι που έχουν μεγάλη αγάπη για την παράδοσή τους, αλλά θέλουν να συμβαδίζουν και με τη σύγχρονη Ευρώπη. Τα δρομολόγια πλοίων Παξοί είναι διαθέσιμα από την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα. Για να δείτε τα δρομολόγια και να πάρετε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι με πλοίο στους Παξούς, χρησιμοποιήστε την παραπάνω μηχανή κράτησης πραγματικού χρόνου.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη