Πλοία για Πάτμο

Ploia Gia Patmo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Πάτμο, το νησί όπου ο Απ. Ιωάννης σε μια σπηλιά κοντά στο επιβλητικό κάστρο της μονής έγραψε την Αποκάλυψη!

Οι επιβάτες που φτάνουν με τα πλοία Πάτμος στο νησί, θα αντιληφθούν πολύ γρήγορα την κεντρική θέση που κατέχει η εκκλησία στην Πάτμο. Είδη από απόσταση διακρίνεται στην κορυφή του ψιλότερου λόφου πάνω από το λιμάνι, η μονή του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου. Τα βράδια αυτός ο λόφος φωτίζεται από έναν μεγάλο σταυρό, που αποδεικνύει την «ιερότητα» αυτού του νησιού. Ο τουρισμός στην Πάτμο υφίσταται μεγάλες διακυμάνσεις. Πολλοί επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, έρχονται και φεύγουν την ίδια μέρα. Το μοναστήρι και η Χώρα, η μικρή αγορά του νησιού με τα γραφικά σοκάκια, αποτελούν το επίκεντρο του νησιού αλλά και του ενδιαφέροντος.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Πάτμο, θα επισκεφτεί ένα όμορφο νησί με πολλούς ορμίσκους και καθαρή θάλασσα. Παρόλα αυτά, το επιβλητικό κάστρο, στο οποίο στεγάζεται η μονή του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, κλέβει όλες τις εντυπώσεις στο νησί. Από την θέση όπου βρίσκεται το κάστρο η Θέα είναι μαγευτική. Σε μια σπηλιά κοντά στο κάστρο, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης λέγεται πως έγραψε την Αποκάλυψη. Αναχωρώντας με ακτοπλοϊκά από Πάτμο, ο επισκέπτης δεν μπορεί παρά να αισθάνεται δέος λόγω την ιστορικής σημασίας αυτού του τόπου.

Η Πάτμος καταλαμβάνει μια έκταση μόνο 34 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η ακτογραμμή του νησιού μετράει 63 χμ. Στο νησί ζουν περίπου 2.500 άνθρωποι. Γεωγραφικά βρίσκεται μεταξύ της Ικαρίας και της Λέρου στο βορειοδυτικό τμήμα των Δωδεκανήσων. Τα δρομολόγια πλοίων Πάτμος είναι καλά ανεπτυγμένα και ξεκινούν από τον Πειραιά που απέχει περίπου 163 ναυτικά μίλια από το νησί. Στην Πάτμο μπορεί κανείς να ταξιδέψει και από την Καβάλα, τη Ρόδο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βόριου και ανατολικού Αιγαίου.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη