Πλοία για Πόρτο Σάντο Στέφανο

Ploia Gia Porto Santo Stefano image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία για Πόρτο Σάντο Στέφανο αποβιβάζονται σε ένα πολύ ζωηρό παλιό λιμάνι με πολυτελή μαρίνα, φημισμένο για τα θαλασσινά του!

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Πόρτο Σάντο Στέφανο φθάνουν σε μια πόλη η οποία είναι η μεγαλύτερη του Monte Argentario και μία από τις δύο κύριες με το Porto Ercole να έρχεται δεύτερο. Το πλοίο προς τον Π. Σ. Στεφάνο θα σας αποβιβάσει στο πολύ απασχολημένο παλιό λιμάνι που περιέχει ένα γραφικό τραχύ δρόμο για να περπατήσετε και να ρίξετε μια ματιά στα κοντινότερα μπαρ, εστιατόρια και μπουτίκ. Είναι πολύ γνωστό για την αλιεία του και αν είστε τυχεροί, το απόγευμα μπορείτε να δείτε τους ψαράδες που φέρνουν φρέσκο ​​θαλασσινό φαγητό κατευθείαν από τη θάλασσα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά πιάτα και ιταλικό κρασί στα πολλά εστιατόρια γύρω από την Piazza dei Rioni. Τοποθετημένο σε ένα όμορφο κόλπο, το λιμάνι περιλαμβάνει μια μαρίνα καθώς και τα πολυτελή σκάφη που ρίχνουν τις άγκυρές τους συχνά. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, που σχηματίστηκε τον 15ο αιώνα και ενισχύθηκε από τους Ισπανούς ηγεμόνες από τη συνεχόμενη πολιορκία από θαλάσσιες απειλές και ειδικά από πειρατές, σίγουρα καλύτερα εξερευνάται καλύτερα με τα πόδια. Υπάρχουν κάποιες οχυρώσεις και πύργοι για θέαση όπως το ισπανικό φρούριο που οργανώνει επίσης εκθέσεις και μπορείτε να περιπλανηθείτε και να μάθετε για την ιστορία πίσω του. Το Abbazia di San Bruzio a Magliano είναι ένα παλιό μοναστήρι που αξίζει να δείτε καθώς και το Μεσογειακό Ενυδρείο, όπου μπορείτε να δείτε διάφορα είδη χταποδιών, καρχαριών και θαλασσινών. Το Π. Σ. Στεφάνο, όπως και οι περισσότερες παραθαλάσσιες πόλεις, προσφέρει μια όμορφη παραλλαγή παραλιών. Ορισμένες είναι αμμώδη και κάποιες βραχώδεις, αλλά όλες παρέχουν διαφανή νερά. Ορισμένες διάσημες παραλίες είναι η Cala Mar Morto, βραχώδης, άγρια και απολαυστικη καθώς και η Cala Grande με το εκπληκτικό τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά. Η μικρή Cala del Gesso είναι μια πολύ δημοφιλής μικρή παραλία, αλλά αν την επισκεφθείτε θα πρέπει να θυμηθείτε να φέρετε το δικό σας νερό, φαγητό και ομπρέλα. Ομοίως, η Riva del Marchese είναι μικρή αλλά πολύ εικονογραφημένη, καθώς είναι κρυμμένη μέσα σε έναν κόλπο και αντί για άμμο ή βράχους, παρέχει ένα μεγάλο γκαζόν με ομπρέλες και καρέκλες. Τέλος, η μεγάλη αμμώδης ακτή που περιβάλλεται από ένα πευκοδάσος, η Spiaggia della Feniglia και η παραλία Braccio Energy δεν θα μπορούσαν να βγουν από τη λίστα.

Το Π. Σ. Στέφανο βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ιταλίας, 150 χιλιόμετρα μακριά από τη Ρώμη και ανήκει στον δήμο Monte Argentario, η οποία είναι επαρχία της Τοσκάνης, Grosseto. Έχει πληθυσμό που φθάνει σχεδόν 9.000 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων Πόρτο Σάντο Στέφανο περιλαμβάνουν δρομολόγια από και προς το Τζανούτρι και το Τζίλιο, τα οποία συμβαίνουν ιδιαίτερα κατά τις καλοκαιρινές περιόδους.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη