Πλοία για Οτράντο

Ploia Gia Otranto image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Οτράντο μπορούν είτε να κάνουν ημερήσια εκδρομή είτε να περάσουν τις διακοπές τους εκεί!

Το Οτράντο είναι μια μικρή πόλη της Ιταλίας στην ανατολική ακτή του Σαλέντο. Τα πλοία Οτράντο θα σας μεταφέρουν σε λιμάνι μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το 1480 εισέβαλαν οι Τούρκοι στη πόλη με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν τα οστά 813 μαρτύρων στον εκπληκτικό καθεδρικό ναό του Οτράντο, σε μια γυάλινη θήκη πίσω από την αγία τράπεζα. Εκεί μπορεί κανείς να δει και το κύριο αξιοθέατο της πόλης, το διάσημο μεσαιωνικό μωσαϊκό, έργο ενός και μόνο μοναχού. Θρησκευτικές, μυθικές και ειδωλολατρικές μορφές, όπως ο Νώε και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το μεγάλο αριστούργημα.

Με ακτοπλοϊκό για Οτράντο θα ταξιδέψετε σε ένα μικρό μέρος ιδανικό για μια ημερήσια εκδρομή ή για μεγαλύτερες διακοπές. Το κέντρο της πόλης εξακολουθεί να περιβάλλεται από τα τείχη του παλιού κάστρου που σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Περπατήστε στους δρόμους του Οτράντο με τα μικρά καταστήματα αναμνηστικών και τη μεγάλη ποικιλία καφετεριών και εστιατορίων. Κάντε μια βόλτα στο λιμάνι και ευχαριστηθείτε ένα ποτό αγναντεύοντας την ανοιχτή θάλασσα. Η πόλη έχει επίσης πολλές όμορφες παραλίες να προσφέρει, έτσι μην ξεχάσετε να τις επισκεφτείτε πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Οτράντο. Η διάσημη παραλία του Baia dei Turchi βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Οτράντο και μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο ή τοπικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον βραχώδη όρμο του Porto Badisco.

Το Οτράντο απέχει 43 ναυτικά μίλια από το ελληνικό νησί Οθωνοί και έχει πληθυσμό 5.400 κατοίκων. Τα δρομολόγια πλοίων Οτράντο ξεκινούν από τα λιμάνια της Κέρκυρας και των Παξών. Η διάρκεια της διαδρομής από την Κέρκυρα είναι 2,5 ώρες και από Παξούς 45 λεπτά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη