Πλοία για Μυτιλήνη

Ploia Gia Mytilene image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία για Μυτιλήνη φτάνει στην πρωτεύουσα της Λέσβου, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Εύβοια και την Κρήτη!

Τα πλοία Μυτιλήνη σας μεταφέρουν στην πρωτεύουσα της Λέσβου, το 3ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Εύβοια και την Κρήτη. Κτίρια κλασσικής αρχιτεκτονικής υποδεικνύουν ένα ένδοξο πολιτιστικό παρελθόν και η συνεχής δραστηριότητα γύρω από την πλατεία Σάπφω, την κεντρική αγορά και το λιμάνι αποκαλύπτουν μια πόλη που συνεχίζει να ζει και να δημιουργεί. Ένας τέλειος προορισμός για λάτρεις της φύσης, του καλού φαγητού και της πεζοπορίας, η Λέσβος ικανοποιεί όλους αυτούς που αναζητούν την ποιότητα.

Όσοι ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Μυτιλήνη έχουν στη συνέχεια πλήρη πρόσβαση σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού μέσω του οδικού δικτύου. Ο Μόλυβος με το βυζαντινό κάστρο να κοιτάζει τα πέτρινα σπίτια από ψιλά είναι το ωραιότερο χωριό του νησιού. Το κάστρο περιβάλλεται από πευκόδασος που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Το ορεινό χωριό της Αγιάσου είναι ένα κέντρο λαϊκής τέχνης, ενώ η Πέτρα με την ομώνυμη οργανωμένη παραλία είναι ένα γνωστό θέρετρο διακοπών. Το Πλωμάρι είναι ο πιο διάσημος παραθαλάσσιος οικισμός λόγω της παραγωγής του περίφημου ούζο Πλωμαρίου. Έναν τόπο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκά από Μυτιλήνη είναι το διάσημο απολιθωμένο δάσος του Σιγρίου ένα από τα σπανιότερα φυσικά μνημεία παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε μετά από μια έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που έλαβε χώρα πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια.

Η Μυτιλήνη καλύπτει έκταση 1.630 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ακτογραμμή 370 χιλιομέτρων. Έχει πληθυσμό 90.000 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων Μυτιλήνη ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Το νησί συνδέεται επίσης με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Χίο, τη Λήμνο, την Ικαρία, Ψαρά και τη Σάμο, τις Κυκλάδες, τη Μύκονο και τη Σύρο και τα Δωδεκάνησα, την Πάτμο και τη Ρόδο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη