Πλοία για Μύρινα

Ploia Gia Mirina Limno image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Μύρινα θα δουν πολλές μικρές πόλεις και γραφικά χωριά!

Τα πλοία Μύρινα φτάνουν σε ένα μεγάλο λιμάνι στην πρωτεύουσα της Λήμνου. Η Μύρινα είναι χτισμένη γύρω από το λιμάνι σε μια πανέμορφη προκυμαία και εκτείνεται γύρω από δύο ορμίσκους με τον κοσμοπολίτικο Ρωμαϊκό Γιαλό από τη μια πλευρά και τον Τούρκικο Γιαλό ή απλώς το "λιμάνι" στην άλλη πλευρά, δίπλα στο εμπορικό και το βενετσιάνικο λιμάνι. Κατά μήκος της παραλίας οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και φρέσκα ψάρια.

Το νησί της Λήμνου έχει πολλούς μικρούς οικισμούς και υπάρχουν πολλά γραφικά μέρη για να επισκεφτείτε. Ωστόσο, ταξιδεύοντας με ακτοπλοϊκό προς Μύρινα, οι επισκέπτες θα θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα, αφού είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του νησιού. Κατά την άφιξή τους, θα παρατηρήσουν το ενετικό κάστρο, που δεσπόζει επιβλητικά σε ένα ηφαιστειογενή βράχο και μεταδίδει την αίσθηση της χρυσής εποχής της πόλης. Η ιστορία της Μύρινας πηγαίνει πολύ πίσω στην εποχή του χαλκού και έχει αφήσει τα ίχνη της για να τα ακολουθήσουν οι τουρίστες. Υπάρχει ένα Αρχαιολογικό Μουσείο και πολλά σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος . Περπατώντας στα σοκάκια της πόλης, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν την αυθεντική και παραδοσιακή αισθητική. Νεοκλασικά αρχοντικά, παραδοσιακές οικίες, οθωμανικά κτίρια και σιντριβάνια, όλα εντυπωσιακά και όμορφα. Πριν φύγετε ακτοπλοϊκό από Μύρινα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφτείτε την εκκλησία Παναγία Κακαβιώτισσα και τον προϊστορικό οικισμό της Μύρινας. Ακολουθήστε το μονοπάτι για να επισκεφθείτε το βυζαντινό φρούριο, το οποίο είναι καταφύγιο για 200 ελάφια, που ταΐζονται και φροντίζονται από τους ντόπιους. Για όσους αναζητούν διασκέδαση και χαλάρωση στην παραλία, υπάρχουν πολλές υπέροχες αμμώδεις παραλίες. Πολύ κοντά στη Μύρινα θα βρείτε τα Ρηχά Νερά, μία από τις ωραιότερες παραλίες στο νησί που προσφέρει και θαλάσσια σπορ.

Η πρωτεύουσα της Λήμνου κατοικείται από περίπου 5000 άτομα. Πήρε το όνομα από τη σύζυγο του πρώτου βασιλιά της Λήμνου. Τα δρομολόγια πλοίων Μύρινα συνδέουν το λιμάνι με τα λιμάνια του Αγίου Ευστρατίου, της Ικαρίας, της Χίου, των Φούρνων, της Καβάλας, του Λαυρίου, της Λέσβου, της Μυκόνου, του Πειραιά, της Σάμου και της Σύρου. Ελέγξτε τα δρομολόγια για Μύρινα της isferry για να σχεδιάσετε και να οργανώσετε το ταξίδι σας στη Μύρινα.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη