Πλοία για Μέθανα

Ploia Gia Methana image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Μέθανα φτάνουν σε μια ηφαιστειακή χερσόνησο που σχηματίζει μια λουτρόπολη στη μέση ενός μαγευτικού τοπίου!

Με πλοία Μέθανα θα φτάσετε σε μια ηφαιστειογενή χερσόνησο που συνδέεται με την Πελοπόννησο και ταυτόχρονα αποτελεί μια πόλη θέρετρο που περιβάλλεται από πανέμορφο ηφαιστειογενές τοπίο. Το ήπιο κλίμα, η θάλασσα, τα βουνά και τα γραφικά χωριά της χερσονήσου, καθιστούν τα Μέθανα ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν χαλαρωτικές διακοπές. Η πόλη των Μεθάνων, που ήταν ανέκαθεν γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της, εκτείνεται κατά μήκος μιας ειδυλλιακής ακτή, με θέα το γραφικό νησάκι των Αγίων Αναργύρων.

Αν ταξιδέψετε με ακτοπλοϊκό για Μέθανα, έχετε τη δυνατότητα να συνδυάσετε παραδοσιακές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα με θεραπείες σε ιαματικά λουτρά. Τα Λουτρά του Παυσανία στη βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου, προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος. Και οι 25 πηγές θειούχων γεωθερμικών υδάτων, που συνθέτουν την Βρωμολίμνη, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες ασθένειες. Φυσικά, τα Μέθανα προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να κάνετε τις ιδανικές διακοπές. Αρχαιολογικοί χώροι, ξωκλήσια και εκκλησίες, μνημεία, χώρους περιπάτου και χωριά όπως και όμορφες παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Μέθανα θα πρέπει να επισκεφθείτε την Ακρόπολη των Αρχαίων Μεθάνων που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ., ή το Ναό των Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στην ομώνυμο νησάκι, με τα ερείπια του αρχαίου φρουρίου. Μην παραλείψετε να απολαύσετε νόστιμα ψάρια στο Βαθύ και τον Άγιο Γεώργιο, ή επισκεφθείτε τη Καμένη Χώρα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πελοποννήσου, βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Τα δρομολόγια πλοίων για Μέθανα συνδέουν τη χερσόνησο και την πόλη των Μεθάνων με τον Πειραιά και τα νησιά του Σαρωνικού Αίγινα, Αγκίστρι και Πόρο, κάνοντας Μέθανα ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για εκδρομές. Είτε επιλέξετε να μείνετε και να εξερευνήσετε την περιοχή με τους 30 ηφαιστειακούς κρατήρες και την παραδεισένια ομορφιά, ή να κάνετε εξορμήσεις στα γύρω νησιά, σίγουρα θα φύγετε αυτό το σημείο της Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη