Πλοία για Μεστά

Ploia Gia Mesta (Chio) image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Μεστά θα φτάσουν σε ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα μαστιχοχώρια της Χίου, χτισμένο τον Μεσαίωνα!

Τα Μεστά είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλά διατηρημένα χωριά της Χίου. Το χωριό απέχει 4 χιλιόμετρα από το ομώνυμο λιμάνι στο οποίο θα αποβιβαστείτε όταν ταξιδεύετε στο νησί με πλοίο Μεστά. Είναι ένας συνδυασμός φυσικής ομορφιάς και μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής αμετάβλητος στο χρόνο. Το χωριό μοιάζει με ένα πραγματικό φρούριο καθώς τα σπίτια του είναι χτισμένα δίπλα-δίπλα ενώ υπάρχουν μόνο 2 κύριες είσοδοι για το εσωτερικό του χωριού. Κατασκευάστηκε σαν ένας τεράστιος λαβύρινθος για να αποτρέψει τους πειρατές να εισβάλουν στο χωριό και να φτάσουν στο κέντρο του. Όταν καταφέρει κανείς να βγει από το λαβύρινθο, φτάνει στην κεντρική πλατεία του χωριού, το μόνο ανοιχτό χώρο, όπου όλοι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι απολαμβάνουν τον καφέ τους στα παραδοσιακά καφενεία.

Τα ακτοπλοϊκά για Μεστά θα σας μεταφέρουν σε ένα από τα πολλά Μαστιχοχώρια της Χίου. Ονομάζονται έτσι, επειδή η μαστίχα ήταν και είναι μέχρι σήμερα το κύριο προϊόν της Χίου με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Στο λιμάνι των Μεστών υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να δοκιμάσουν το μοναδικό κρασί «Μεστούσικο», το οποίο είναι από τα καλύτερα κρασιά του νησιού και τη «σούμα», ένα ποτό που παράγεται από την απόσταξη των σύκων και των σταφυλιών. Πολλές παραλίες στην περιοχή προσφέρουν την ευκαιρία να κολυμπήσετε ή να κάνετε σέρφινγκ είτε στα βόρεια είτε στα νότια των Μεστών, καθώς βρίσκεται σε πολύ βολική τοποθεσία. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Μεστά, θα πρέπει να ακολουθήσετε το δρόμο για την Αυλωνιά, μια όμορφη παραλία σε ένα κλειστό κόλπο που διατηρεί τη φυσικότητα του.

Το λιμάνι των Μεστών είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Χίου. Τα δρομολόγια πλοίων Μεστά συνδέουν το νησί με ποικίλους προορισμούς στο Βόρειο Αιγαίο με δρομολόγια προς Λήμνο και Λέσβο καθώς και προς το λιμάνι του Λαυρίου. Φυσικά υπάρχουν συχνά δρομολόγια από τον Πειραιά προς αυτόν τον εντυπωσιακό προορισμό με τους 337 κατοίκους, που θα σας εξασφαλίσουν μοναδικές διακοπές.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη