Πλοία για Μαστιχάρι

Ploia Gia Mastichari image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τα πλοία για Μαστιχάρι ταξιδεύουν προς το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Κω στα Δωδεκάνησα, απέναντι από την Κάλυμνο στο βορρά!

Το Μαστιχάρι είναι ένας οικισμός της Αντιμάχειας στην Κω και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, περίπου 25 χλμ. Από την πόλη. Το ομώνυμο χωριό γίνεται πολύ απασχολημένο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιος έως Σεπτέμβριος) με τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το επισκέπτονται κυρίως εκείνοι που αναζητούν χαλαρωτικές διακοπές σε ηλιόλουστες παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά, ποικιλία σε εγκαταστάσεις διαμονής και φρέσκα νόστιμα θαλασσινά. Η ακτή του χωριού είναι γεμάτη από παραλίες, καφετέριες και παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες που σερβίρουν ψάρια που πιάστηκαν από τους ντόπιους ψαράδες το ίδιο πρωί.

Επιπλέον, εκτός από τη φυσική ομορφιά του νησιού, το Μαστιχάρι είναι επίσης γνωστό για τις παραδόσεις και τα θρησκευτικά του ετήσια φεστιβάλ που γιορτάζουν τους αγίους Άγιο Φανούριο, Άγιο Ιωάννη και Προφήτη Ηλία. Αυτές οι επέτειοι είναι καλές ευκαιρίες για να πλησιάσετε τους ντόπιους και να γιορτάσετε μαζί τους.

Οι διακοπές στο Μαστιχάρι, ειδικά το καλοκαίρι, εγγυώνται στιγμές χαλάρωσης με ποιοτικό φαγητό. Φροντίστε να επισκεφθείτε την κύρια παραλία με τα εξωτικά νερά της, να κάνετε μια βόλτα στο γραφικό χωριό και στον παραλιακό πεζόδρομο που είναι πολύ ρομαντικός το ηλιοβασίλεμα και αν έχετε παιδιά μαζί σας, μπορείτε επίσης να κάνετε μια στάση στο τεράστιο Lido Water Park, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Λιμάνι Επιβίβασης Μαστιχάρι

Το λιμάνι επιβίβασης Μαστιχάρι είναι το δεύτερο λιμάνι της Κω και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του ομώνυμου χωριού, περίπου 25 χλμ. από την πόλη της Κω. Είναι ένα διάσημο σημείο εκκίνησης για όσους θέλουν να κάνουν τη διαδρομή Μαστιχάρι προς Κάλυμνο.

Αφού ρίξει άγκυρα το πλοίο σας στο λιμάνι, μπορείτε να μετακινηθείτε στο νησί χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα μέσα μεταφοράς:

Λεωφορείο

Υπάρχει μια δημόσια υπηρεσία λεωφορείου που μπορεί να σας μεταφέρει από το ένα χωριό στο άλλο. Για τα δρομολόγια, επισκεφτείτε τα Λεωφορεία Μαστιχάρι.

Ταξί

Για να προγραμματίσετε μια μεταφορά με ταξί, επισκεφθείτε τα Ταξί της Κω ή καλέστε στα +30 22420 22777, +30 22420 23333-4, +30 22420 21666.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη