Πλοία για Μαντούδι

Ploia Gia Mantoudi image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Μαντούδι σας φέρνουν στο λιμάνι της Εύβοιας, το οποίο συνδέεται ακτοπλοϊκά άμεσα με την ελληνική ενδοχώρα και τις Σποράδες!

145 χλμ. από την Αθήνα στο βορειοανατολικό τμήμα της Εύβοιας, υπάρχει ένα μικρό λιμάνι και η ομώνυμη πόλη Μαντούδι. Οι τουρίστες προτιμούν να ταξιδεύουν με πλοίο Μαντούδι για να φτάσουν γρήγορα και να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα όταν θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά των Βορείων Σποράδων και τον Βόλο ή αντίστροφα όταν αποφασίσουν να περάσουν λίγο χρόνο στην Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Η μικρή πόλη Μαντούδι βρίσκεται μόλις 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δίπλα στον ποταμό Κηρέα. Όχι μόνο μπορεί να φτάσει κανείς με ακτοπλοϊκό για Μαντούδι, αλλά και από την ηπειρωτική χώρα, διασχίζοντας τη γέφυρα της Χαλκίδας και κατευθυνόμενος προς τα βόρεια οδικώς. Οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από το πράσινο του νησιού καθοδόν για το Μαντούδι. Τα πυκνά δάση, οι λόφοι και τα βουνά, οι τόποι αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά κυρίως οι παραλίες άνευ προηγουμένου ομορφιάς, θα ξετρελάνουν κάθε επισκέπτη. Σε απόσταση 3 χλμ. από το Μαντούδι, η φανταστική αμμώδης παραλία Κυμάσι, από την πλευρά του Αιγαίου είναι ένας ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Στην αρχαιότητα η θρυλική πόλη Κήρινθος ήταν ακριβώς δίπλα στην παραλία. Πριν φύγουν από το Μαντούδι, είτε οδικώς, είτε με ακτοπλοϊκό από Μαντούδι, οι τουρίστες θα πρέπει να επισκεφθούν τις λίμνες της περιοχής. Οι 12 αυτές λίμνες αποτελούσαν τεράστιους κρατήρες που δημιουργήθηκαν από την εξόρυξη μαγνησίτη και μετατράπηκαν σε θαυμάσιες λίμνες με βάθος 80 μέτρων, δημιουργώντας ένα τοπίο αλπικού χαρακτήρα στην περιοχή. Η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής θα κάνει τους επισκέπτες να ξεχάσουν ότι βρίσκονται σε ένα νησί στο Αιγαίο.

Το Μαντούδι ανήκει στον δήμο Μαντούδι-Λίμνη -Αγία Άννα και έχει πληθυσμό 1.787 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων Μαντούδι είναι εποχιακά και εξυπηρετούν τουρίστες για να φτάσουν στο Βόλο, τη Σκόπελο, τη Σκιάθο και την Αλόννησο. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε τα δρομολόγια της Isferry για Μαντούδι.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη