Πλοία για Λειψούς

Ploia Gia Lipsi image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Λειψούς θα σας μεταφέρουν σε ένα νησί της Ελλάδας με υπέροχες αμμώδεις παραλίες και εκτεταμένη τουριστική υποδομή!

Οι Λειψοί ή Λειψός είναι ένα σύμπλεγμα 30 νησίδων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα πλοία Λειψοί θα σας μεταφέρουν στο κεντρικό νησί του συμπλέγματος που βρίσκεται ανάμεσα στην Πάτμο και τη Λέρο. Οι Λειψοί ταξίδεψαν μέσα από το χρόνο διατηρώντας το αυθεντικό τους χαρακτήρα. Ο μόνος οικισμός του νησιού βρίσκεται στη μέση του ομώνυμου κόλπου, χτισμένος γύρω από ένα προστατευμένο λιμάνι. Οι επιβάτες θα βρουν ξενοδοχεία, δωμάτια και διαμερίσματα για ενοικίαση για τη διαμονή τους. Καφετερίες και παραδοσιακές ταβέρνες προσφέρουν τοπικές λιχουδιές. Σπίτια με παράθυρα στολισμένα με μπλε ορχιδέες ανεβαίνουν ως την κορυφή του λόφου όπου κυριαρχεί η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Καθημερινές κρουαζιέρες θα σας μεταφέρουν στα μικρά νησάκια των Λειψών όπου κανένας δεν μοιάζει με το άλλο.

Το νησί διαθέτει πολύ όμορφες παραλίες για όσους ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Λειψούς. Κοντά στο χωριό βρίσκονται οι παραλίες Λιεντού, Κάμπος και Έλενα. Κοντά στο λιμάνι θα βρείτε τη παραλία Κατσαδιάς (πολύ καλή αμμουδιά και σχεδόν πάντα χωρίς αέρα), ενώ άλλες παραλίες είναι η Παπανδριά, η Χοχλακούρα, το Τουρκόμνημα, ο Ξερόκαμπος, οι Καμάρες και το Μονοδένδρι. Αυτό που θα έπρεπε να έχει δει κάποιος πριν αναχωρήσει με ακτοπλοϊκό από Λειψούς είναι το Φεστιβάλ Κρασιού, το οποίο διαρκεί τρεις μέρες και λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο. Στους συμμετέχοντες προσφέρονται άφθονο κρασί και τοπικοί μεζέδες υπό τους ήχους της παραδοσιακής νησιώτικης μουσικής.

Οι Λειψοί έχουν επιφάνεια 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η ακτογραμμή τους είναι 35 χιλιόμετρα με περίπου 790 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων για Λειψούς ξεκινούν από τον Πειραιά. Έχουν επίσης παράκτια σύνδεση με την Κάλυμνο, τη Λέρο, την Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σύμη και την Κω. Τα δρομολόγια πλοίων είναι διαθέσιμα online μέσω της μηχανής κράτησης πραγματικού χρόνου της isFerry.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη