Πλοία για Κουφονήσι

Ploia Gia Koufonisia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Κουφονήσι θα βρουν δύο νησιά με χρυσαφένιες παραλίες και σμαραγδένια πράσινα νερά!

Με πλοία Κουφονήσι θα επισκεφθείτε δύο νησιά με χρυσές παραλίες και σμαραγδένια νερά, το Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι. Το Πάνω Κουφονήσι κατοικείται μόνο από 365 κατοίκους ενώ το Κάτω Κουφονήσι είναι ακατοίκητο αφού έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος. Το Πάνω Κουφονήσι έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια λόγω των όμορφων παραλιών του και της πολύ φιλικής ατμόσφαιρας του Χωριού, του μοναδικού οικισμού του νησιού. Από το λιμάνι ο δρόμος μετατρέπεται σε πλακόστρωτο δρόμο με καφετερίες, μπουτίκ και εστιατόρια όπου λαμβάνει χώρα η κύρια δραστηριότητα του νησιού.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκό για Κουφονήσι ψάχνει για ήσυχες διακοπές δίπλα στη θάλασσα, καλό φαγητό και χαλαρή διασκέδαση. Η μικρή επιφάνεια του νησιού, μόλις 5,77 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ιδανική για εξερευνήσεις με τα πόδια. Από το προστατευμένο λιμάνι του Παριανού, στα δυτικά μέχρι το Πόρι, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει μικρούς κόλπους με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια άμμο, όπως οι παραλίες του Φοίνικα και της Ιταλίδας. Κατά μήκος αυτής της διαδρομής, βραχώδεις σχηματισμοί στη θάλασσα δημιουργούν φυσικές πισίνες και θαλάσσιες σπηλιές. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Κουφονήσι μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε με ένα μικρό σκάφος την εξωτική παραλία Νερό στο Κάτω Κουφονήσι και το μικρό λιμάνι με το ξωκλήσι της Παναγίας που γιορτάζει στις 15 Αυγούστου.

Τα δρομολόγια πλοίων για Κουφονήσι ξεκινούν από τον Πειραιά, την Πάρο και τη Νάξο και συνδέουν το νησί με τις μικρές Κυκλάδες, τη Σύρο και την Αμοργό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το Κουφονήσι συνδέεται επίσης με ταχύπλοα που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη