Πλοία για Κίσσαμο

Ploia Gia Kissamo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία για Κίσσαμο πρέπει όπωσδήποτε να δοκιμάσει το διάσημο κρασί, τα οινοπνευματώδη και το ελαιόλαδο της περιοχής!

Τα πλοία Κίσσαμος θα σας μεταφέρουν στα βόρεια και δυτικά της Κρήτης, στο νομό Χανίων. 37 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, η Κίσσαμο ή το Καστέλι, όπως την αποκαλούν λόγω του βενετσιάνικου κάστρου, είναι μια παραθαλάσσια πόλη που είναι ξεχειλίζει από τουρίστες το καλοκαίρι. Η κύρια δραστηριότητα της πόλης είναι συγκεντρωμένη γύρω από τον παραλιακό δρόμο που φιλοξενεί ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετερίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών. Η πεζοδρομημένη περιοχή δίπλα στη θάλασσα είναι ιδανική για ευχάριστους περιπάτους.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκό προς την Κίσσαμο θα δοκιμάσει το περίφημο κρασί Κισσάμου, τσικουδιά, σταφίδες και το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, όλα προϊόντα αυτής της εύφορης περιοχής της Κρήτης. Μέσα στην πόλη, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται στο κτίριο του βενετσιάνικου καθεδρικού ναού με εκθέματα που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς και παλαιοχριστιανικούς χρόνους. Από την Κίσσαμο ο ταξιδιώτης έχει πρόσβαση σε όλη τη δυτική Κρήτη και κυρίως σε τρεις από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, το Μπάλο, τη Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι. Το φαράγγι των Τοπολίων είναι ιδανικό για πεζοπορία και κοντά βρίσκεται το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας σε ύψος 285 μέτρων με το ομώνυμο εκκλησάκι στο θολωτό δωμάτιο. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Κίσσαμο, πάρτε μια μικρή βάρκα από το λιμάνι για να πάτε στα νησάκια της Γραμβούσας. Ένας τόπος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, με το ενετικό κάστρο σε σχήμα τριγώνου, να προσφέρει πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή.

Τα δρομολόγια πλοίων Κίσσαμος συνδέουν το δυτικό τμήμα της Κρήτης με τα Κύθηρα, Αντικύθηρα, το Γύθειο και το λιμάνι του Πειραιά, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η Κίσσαμος συνδέεται με τα Κύθηρα και το λιμάνι της Καλαμάτας.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη