Πλοία για Κίμωλο

Ploia Gia Kimolo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Κίμωλο θα βιώσουν ένα μοναδικό ηφαιστειογενές νησί με πεντακάθαρα νερά!

Τα πλοία Κίμωλος θα σας μεταφέρουν σε ένα μοναδικό ηφαιστειογενές νησί με πεντακάθαρα νερά. Τα τελευταία χρόνια η Κίμωλος έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς που επισκέπτονται συχνά το νησί για την ηρεμία και την αυθεντικότητα του. Το Χωριό, ο μόνος κύριος οικισμός του νησιού, είναι χτισμένος στα πόδια του Ξαπλοβούνι. Αποτελείται από λευκά κυκλαδίτικα σπίτια, των οποίων οι εξωτερικοί τοίχοι αποτελούν το εξωτερικό τοίχο του κάστρου, το οποίο κατά το 17ο αιώνα προστάτευε τους κατοίκους του από πειρατικές επιδρομές. Σήμερα είναι το κύριο σημείο συνάντησης των επισκεπτών για φαγητό και ποτό.

Ταξιδεύοντας με ακτοπλοϊκά προς Κίμωλο ο επισκέπτης θα αντιληφθεί ήδη από το λιμάνι της Ψάθης την γαλήνια ατμόσφαιρα και την φυσική ομορφιά του νησιού. Παρά το περιορισμένο μέγεθος, των μόνο 36 τετραγωνικών μέτρων, η Κίμωλος έχει πολλές παραλίες τις οποίες αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Ανάμεσά τους είναι οι πολυσύχναστες παραλίες της Αλυκής, της Μπονάτσας και του Καλαμιτσίου, της Λέας με τα ιαματικά νερά και των Ελληνικών με την αρχαία νεκρόπολη στον πυθμένα της. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, προτείνονται έξι διαφορετικές διαδρομές. Ανεμόμυλοι, ερείπια παλιών εκκλησιών και παρεκκλησιών, παραδοσιακά ψαροχώρια όπως ο Γούπας, τα λαξευμένα στους βράχους «σύρματα», οι χώροι με τις πολύχρωμες πόρτες όπου οι κάτοικοι ρυμουλκούν και φυλάσσουν τις βάρκες τους, και πανέμορφα φυσικά μνημεία αποτελούν την κύρια εικόνα των μονοπατιών. Αναχωρώντας με ακτοπλοϊκό από Κίμωλο θα πάρετε σίγουρα κάτι από την ηρεμία του νησιού μαζί σας.

Η Κίμωλος απέχει 87 ναυτικά μίλια από την Αθήνα και μόλις 900 μέτρα από τον Μύλο. Τα δρομολόγια πλοίων για Κίμωλος μας μεταφέρουν στο νοτιοδυτικό Αιγαίο. Ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά, η Κίμωλος διασυνδέεται με όλες τις δυτικές Κυκλάδες και τη Σαντορίνη, όπως και με τις κεντρικές Κυκλάδες και τη Μήλο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη