Πλοία για Κέα

Ploia Gia Kea image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Κέα, το νησί το οποίο είναι γνωστό για τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας του!

Είναι το πλησιέστερο Κυκλαδίτικο νησί στην Αττική, το 6ο μεγαλύτερο σε έκταση (131.693 km2) και το 10ο μεγαλύτερο σε πληθυσμό (2.417 κάτοικοι) από όλα τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι το λιμάνι της Κέας, η Κορησσία, ο κεντρικός τόπος του νησιού, η Ιουλίδα και το Μπουρκάρι, το οποίο είναι το πιο ακριβό. Το υπόλοιπο νησί παραμένει σχεδόν ανέγγιχτο από την τουριστική υποδομή και δίνει στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια πολύ ωμή αίσθηση.

Κάτι που πρέπει να τονιστεί για τα δρομολόγια προς την Κέα είναι το μεγάλο δίκτυο οργανωμένων μονοπατιών σε όλο το νησί. Τα μονοπάτια καλύπτονται ως επί το πλείστον με τις χαρακτηριστικές πέτρες των νησιών και προσελκύουν κάθε χρόνο πολλούς ανθρώπους από το εσωτερικό και εξωτερικό της Ελλάδας που ενδιαφέρονται για ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού που περιλαμβάνει τον πολιτισμό πεζοπορίας. Πριν από την αναχώρηση με πλοίο από την Κέα και αφού περπάτησαν τουλάχιστον ένα κομμάτι του δικτύου διαδρομών, οι επισκέπτες έπρεπε να έχουν δει την πλούσια φύση του νησιού με υπέροχα αγριολούλουδα, δάση βελανιδιάς, γραφικές εκκλησίες, παραδοσιακές πέτρινες πηγές και , φυσικά, τους μικρούς κολπίσκους με τις αμμώδεις παραλίες τους.

Το ωραίο δρομολόγιο Κέα περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια πλοίων Κέα από το λιμάνι του Λαυρίου / Αττικής και άλλα νησιά του Κυκλαδικού νησιού. Στην υψηλή περίοδο τα συμβατικά πορθμεία αναχωρούν πιο συχνά από το Λαύριο στην Κέα.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη