Πλοία για Κατάπολα

Ploia Gia Katapola image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδεύετε με τα πλοία για Κατάπολα και απολαύσετε τα μπάνια σας σε μια από τις όμορφες παραλίες των κόλπων τησ περιοχής!

Το πλοίο Κτάπολα θα μεταφέρει τον ταξιδιώτη στο κεντρικό λιμάνι της Αμοργού. Αποτελείται από τρεις οικισμούς, τα Κατάπολα, το Ραχίδη και το Ξυλοκερατίδι. Βρίσκονται στο κέντρο του νησιού σε έναν κλειστό κόλπο που σχηματίζει προστατευμένο λιμάνι. Η λέξη ‘Κατάπολα’ προέρχεται από την ελληνική λέξη "Κάτω Πόλη". Εκεί θα βρείτε ξενοδοχεία, διαμερίσματα και κάμπινγκ που προσφέρουν καταλύματα για όλα τα γούστα.

Ταξιδεύοντας με ακτοπλοϊκό προς Κατάπολα θα μπορέσετε να απολαύσετε βουτιές στις όμορφες παραλίες κατά μήκος του κόλπου. Πίσω από το λιμάνι υπάρχει ένας λόφος ύψους 255 μέτρων, όπου υπήρχε η Ακρόπολη της αρχαίας Μινώας. Οι ανασκαφές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε. Τα στενά δρομάκια που οδηγούν στο εσωτερικό του οικισμού είναι γεμάτα τουριστικά και εμπορικά καταστήματα. Ένα παλιό σιντριβάνι με λευκές πέτρες και η εκκλησία Παναγία Καταπολιανή έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη. Φεύγοντας από το λιμάνι μπορεί κανείς να απολαύσει μια όμορφη βόλτα στο ψαροχώρι Ξυλοκερατίδι. Εκεί μπορείτε να βρείτε πολλά καταστήματα όπως καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και επίσης ενοικιαζόμενα δωμάτια κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Το νησί φημίζεται για τα επισημασμένα μονοπάτια του, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο το νησί, προτού αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκά από Κατάπολα περπατήστε στα μονοπάτια και απολαύστε τη φυσική ομορφιά του νησιού.

Τα Κατάπολα έχουν 134 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων Κατάπολα περιλαμβάνουν τα δρομολόγια που ξεκινούν από τον Πειραιά καθώς και από άλλα νησιά των Κυκλάδων και από τα Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου διεξάγονται δρομολόγια με τα ταχύτερα ταχύπλοα σκάφη τα λεγόμενα Καταμαράν.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη