Πλοία για Καστελόριζο

Ploia Gia Kastelorizo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Με τα πλοία για Καστελόριζο ταξιδεύετε στο νησί το οποίο έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο με τη μαγνητοσκόπηση της ταινίας Mediterraneo που κέρδισε το Όσκαρ!

Μέρος αυτών είναι το νησί Καστελόριζο ή Μεγίστη, όχι πολύ μακριά από το νησί Ρόδος (72 NM) και την Κύπρο (150 NM). Το Καστελόριζο είναι ένα μικρό ελληνικό νησί με συνολική έκταση 9,1 km2 και συνολικό πληθυσμό 400 κατοίκων. Το μεγαλύτερο όμως στο αρχιπέλαγος του οποίου αποτελεί μέρος το Καστελλόριζο.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στον προορισμό Καστελόριζο πρόκειται να επισκεφτούν ένα ελληνικό νησί με πολύ μακρά ναυτική παράδοση. Τα σημάδια από τη ναυτική αλλά και την εμπορική της ανάπτυξη είναι ακόμα πανταχού παρόν στο νησί. Το 1991 το νησί έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των πυροβολισμών της Ιταλικής φωτογραφίας Mediterraneo που κέρδισε το Όσκαρ. Πριν από τη διαμονή σας με τα πλοία από το Καστελόριζο δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε μερικές από τις πολλές ευκαιρίες αξιοθέατων που προσφέρει το νησί. Δύο φρούρια, δύο μεγάλες εκκλησίες, ένας τάφος και ένα αρχαιολογικό μουσείο συγκεντρώνονται όλοι μαζί στο μοναδικό χωριό του νησιού. Το μεγαλύτερο ελληνικό σταλακτικό σπήλαιο με συνολικό μήκος 75 μ. Και ύψος 35 μ. αξίζει να δείτε.

Τα δρομολόγια πλοίων Καστελόριζο είναι πολύ καλά αναπτυγμένα και αναχωρούν από τον Πειραιά, πολλά νησιά του Δωδεκανήσου και του Κυκλαδικού νησιού και της Αττάλειας και άλλες τουρκικές παράκτιες περιοχές. Χρησιμοποιήστε την παραπάνω μηχανή κρατήσεων για να δείτε το αναλυτικό δρομολόγιο της Καστελόριζο και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σας προς Καστελόριζο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη