Πλοία για Καστέλι

Ploia Gia Kasteli image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ταξιδέψετε με τα πλοία για Καστέλι, θα φτάσετε σε μια μικρή παραλιακή πόλη στη δυτική πλευρά του νησιού της Κρήτης, ανάμεσα σε δύο χερσονήσους!

Το πλοίο Καστέλι θα μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη και λιμάνι στο δυτικό τμήμα του ομώνυμου κόλπου, που βρίσκεται ανάμεσα στις χερσονήσους Γραμβούσα και Ροδωπού στο δυτικό άκρο της Κρήτης. Ένας οικισμός με την ονομασία "Κίσαμος" λέγεται ότι υπήρχε από την εποχή των Μινωικών χρόνων, αλλά ένα κάστρο, που χτίστηκε από τους Βενετούς και ονομάστηκε Καστέλι, έδωσε στον οικισμό το όνομα που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους ντόπιους έως σήμερα. Η πόλη στην άκρη της δυτικής ακτής της Κρήτης έχει μια μαρίνα και ένα λιμάνι σε κοντινή απόσταση.

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά προς Καστέλι Κισσάμου ίσως επιθυμούν να επισκεφθούν το δυτικό τμήμα της Κρήτης ή να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα ήσυχο μέρος μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Το Καστέλι έχει διατηρήσει τον Κρητικό χαρακτήρα και τη γοητεία του. Οι ντόπιοι εξακολουθούν να ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, γεγονός που εμπόδισε την πόλη να γίνει τουριστικό hotspot. Η μάλλον αυθεντική Κρητική παραθαλάσσια πόλη Καστέλι διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη και μερικές ωραίες παραλίες. Υπάρχει μια κεντρική πλατεία στο κέντρο της πόλης με καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ. Υπάρχει επίσης ένα αρχαιολογικό μουσείο με ευρήματα από την περιοχή. Η παραλία διαθέτει ποικίλες ταβέρνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακή Κρητική κουζίνα και νόστιμα φρέσκα ψάρια. Δύο παραλίες σε κοντινή απόσταση δίνουν την ευκαιρία για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, αν και η πιο όμορφη παραλία της περιοχής ονομάζεται Μπάλος. Από το Καστέλι μπορείτε να πάτε με σκάφος και να περάσετε την ημέρα στην παραλία ή να επισκεφθείτε το νησί Γραμβούσα με το παλιό φρούριο των πειρατών. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Καστέλι, πρέπει να δοκιμάσετε την κατάδυση. Η περιοχή είναι γνωστή για την υποβρύχια ομορφιά της. Μπορεί επίσης να θέλετε να πάρετε το πλοίο από το Καστέλι και να κάνετε ένα ταξίδι στην Πελοπόννησο για αλλαγή, καθώς υπάρχει διαθέσιμο δρομολόγιο.

Το Καστέλι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Δήμου Χανίων με περίπου 5.000 κατοίκους, που βρίσκεται 40 χλμ. από τα Χανιά στα δυτικά. Δρομολόγια πλοίων Καστέλι Κισσάμου συνδέουν το λιμάνι μέσω Κυθήρων και Καλαμάτας με τον Πειραιά με εβδομαδιαία δρομολόγια καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνο. Από το Καστέλι ταξιδέυουν επίσης διαθέσιμα σκάφη για το νησί Γραμβούσα.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη