Πλοία για Κάσο

Ploia Gia Kaso image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ταξιδεύετε με πλοία για Κάσο, θα φτάσετε σε ένα κρυμμένο θησαυρό στην Καρπαθιά δίπλα από την Κάρπαθο και την Κρήτη!

Τα πλοία Κάσος θα σας μεταφέρουν σε ένα κρυμμένο θησαυρό που βρίσκεται στην Καρπάθια θάλασσα δίπλα στην Κάρπαθο και την Κρήτη. Το Φρυ είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα της Κάσου, το όνομα της οποίας στα ελληνικά σημαίνει φρύδι σαν το σχήμα του νησιού. Η Αγία Μαρίνα είναι το κύριο χωριό του νησιού που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του. Είναι ένα όμορφο χωριό με αυθεντικό χαρακτήρα που αποτελείται από ασβεστωμένα σπίτια και βοτσαλωτά δρομάκια. Η Κάσος είναι γνωστή για τα πολλά πανηγύρια που γίνονται όλο το χρόνο προς τιμήν των Ορθοδόξων Αγίων. Όλες οι γιορτές έχουν τοπικό χαρακτήρα, καθώς τόσο η μουσική όσο και ο χορός εκτελούνται από τους ντόπιους που προσφέρουν ποικίλες νοστιμιές και κρασί σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η ακτή της Κάσου προσφέρει πολλές επιλογές για να κολυμπήσετε. Το Εμποριό, η Αμμούα, το Κατάρτι, η Βρύση και η Κοφτερή έχουν διαφορετικά πράγματα να προσφέρουν στον παραθεριστή. Όταν παίρνετε το πλοίο για την Κάσο, μην ξεχνάτε να επισκεφθείτε τα Αρμάθια ένα μικρό νησί πολύ κοντά, με το Μαρμαρά μια παραλία που ξεχωρίζει για τη μοναδική της ομορφιά, καθώς συνδυάζει ένα τροπικό και ένα κυκλαδίτικο τοπίο. Η Κάσος είναι επίσης ένα ιδανικό νησί για τους λάτρεις του σέρφινγκ, καθώς έχει ιδανικούς ανέμους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Εκείνοι που αναχωρούν από το νησί με ακτοπλοϊκά από Κάσο θα έχουν κάνει παντοτινούς φίλους καθώς οι ντόπιοι είναι γνωστοί για τη φιλοξενία και την ανοιχτή καρδιά τους.

Το νησί έχει έκταση 66 τετραγωνικών χιλιομέτρων και κατοικείται από 1.000 άτομα. Τα δρομολόγια πλοίων για Κάσο ξεκινάνε από τον Πειραιά, την Κρήτη (Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο), τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Κάρπαθο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη