Πλοία για Καρλόβασι

Ploia Gia Karlovasi Samo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία για Καρλόβασι θα φτάσουν στη βορειοδυτική πλευρά του πανέμορφου νησιού της Σάμου!

Πάρετε το πλοίο Καρλόβασι και φτάστε σε μια πόλη στη βορειοδυτική πλευρά της Σάμου. Αποτελείται από 4 συνοικίες, το Παλαιό, το Μέσο, το Νέο Καρλόβασι και το λιμάνι του Καρλοβασίου. Το Νέο Καρλόβασι είναι το μεγαλύτερο από όλα. Η πόλη αποτελούσε εμπορικό κέντρο για βυρσοδεψία και καπνό. Για αυτό, όταν φτάσετε στο λιμάνι βλέπετε πολλές εγκαταλελειμμένες αποθήκες, ένα σημάδι των ένδοξων ημερών της πόλης. Αν προχωρήσετε περισσότερο μέσα στο Καρλόβασι θα σας αποκαλυφθούν τα νεοκλασικά αρχοντικά, εντυπωσιακές εκκλησίες και όμορφες πλατείες που θα σας δείξουν το πραγματικό πρόσωπο της πόλης.

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκό Καρλόβασι δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα ορεινά χωριά του όρους Κέρκη. Τα χωριά Λέκκα, Νικολούδες και Κοσμαδαίοι με τις γραφικές πλατείες τους θα σας δώσουν την ευκαιρία να πιείτε τον καφέ σας στα μικρά καφενεία τους και να απολαύσετε μια καταπληκτική θέα στη θάλασσα, δοκιμάζοντας τοπικές λιχουδιές και παραδοσιακά πιάτα. Κοντά στο Καρλόβασι υπάρχουν δυο όμορφες παραλίες. Η παραλία του Μικρού και του Μεγάλου Σείτανι. Δεν είναι εύκολο να φτάσετε, αλλά μπορείτε να ζητήσετε από έναν ντόπιο ψαρά να σας μεταφέρει εκεί ή να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι. Τα γαλαζοπράσινα νερά και η αμμώδης παραλία θα σας αποζημιώσουν μόλις φτάσετε και στις δύο παραλίες. Στο Καρλόβασι βρίσκεται επίσης η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Καρλόβασι, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε μια περιοχή που ονομάζεται "Ταμπάκικα" όπου βρίσκονται τα παλιά βυρσοδεψεία και το μουσείο βυρσοδεψίας.

Το Καρλόβασι έχει 6.708 κατοίκους πληθυσμό. Παράγει ελιές, λάδι, εξαιρετικό κρασί, σπόρους, σταφίδες, μέλι και σύκα. Τα δρομολόγια πλοίων Καρλόβασι διατίθενται από το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν επίσης συνδέσεις από τη Χίο, τη Λέσβο, την Ικαρία και τους Φούρνους.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη