Πλοία για Κάλυμνο

Ploia Gia Kalymno image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Εκείνοι που ταξιδεύουν με πλοία για Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαριών, επισκέπτονται το μοναδικό ελληνικό νησί που εξάγει σφουγγάρια σε όλο τον κόσμο!

Καλώς ήλθατε στην Κάλυμνο, το νησί σφουγγαράδων. Τα πλοία Κάλυμνος θα σας μεταφέρουν στο μοναδικό ελληνικό νησί που εξάγει σφουγγάρια σε όλο τον κόσμο. Η Πόθια είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού. Ένας πολύχρωμος οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά ανάμεσα σε 2 λόφους. Διατηρεί μια αξιόλογη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία με εντυπωσιακά καπετανόσπιτα και κομψά παλιά αρχοντικά. Κάντε μια βόλτα στα στενά σοκάκια της και δείτε τις πολυάριθμες εκκλησίες που βρίσκονται σε όλη την Πόθια. Άλλοι γραφικοί οικισμοί διασκορπισμένοι στο νησί είναι ο Πάνορμος, η Σκαλιά και οι Μυρτιές.

Όταν ταξιδέψετε με ακτοπλοϊκό για Κάλυμνο μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Βαθύ μια πράσινη όαση στο άγονο τοπίο του νησιού. Εκεί θα δείτε επίσης το «φιόρδ» του νησιού, ένα όμορφο κανάλι με πράσινα νερά που μοιάζει με ένα νορβηγικό φιόρδ. Εκτός από τα σφουγγάρια, το νησί είναι επίσης γνωστό για αναρρίχηση. Ένας μεγάλος αριθμός ορειβατών φθάνουν στο νησί για να ανέβουν σε κάθε γωνιά του βραχώδους τοπίου. Για το λόγο αυτό το Φεστιβάλ Αναρρίχησης λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας ορειβάτες από όλο τον κόσμο. Η Κάλυμνος έχει επίσης πολλές ονειρικές παραλίες. Το Μασούρι είναι η πιο γνωστή παραλία του νησιού πολύ καλά οργανωμένη και ιδανική για οικογένειες. Τα Λινάρια είναι επίσης φιλόξενα προς οικογένειες ενώ το Καντούνι είναι κοσμοπολίτικο. Ο Πλατύς Γιαλός έχει μαύρη άμμο και ο Εμπορειός είναι ιδανικός για κάιτσερφινγκ. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Κάλυμνο μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα νησάκια της Τέλενδου και της Ψερίμου, που σας προσφέρουν μια εναλλακτική ευκαιρία για ήρεμες διακοπές .

Η Κάλυμνος είναι το 26ο μεγαλύτερο ελληνικό νησί και έχει επιφάνεια 111.581 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα δρομολόγια πλοίων Κάλυμνος αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες. Η Κάλυμνος συνδέεται επίσης με τα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Ικαρία, Χίος, Καστελόριζο, Κω, Λέρος, Λειψοί, Νάξος, Νίσυρος, Πάρος, Πάτμος, Ρόδος, Σάμος (Πυθαγόρειο), Σύμη, Τήλος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψέριμος .

 

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη