Πλοία για Καλαμάτα

Ploia Gia Kalamata image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ταξιδεύετε με τα πλοία για Καλαμάτα, θα ζήσετε σίγουρα τον ζωντανό παραλιακό δρόμο με πολλά καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία!

Τα πλοία Καλαμάτα προσεγγίζουν μια από τις πιο διάσημες παραθαλάσσιες πόλεις της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Αξίζει να επισκεφτείτε τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να ανακαλύψετε τα αξιοθέατα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως τα δύο αρχαιολογικά μουσεία, το βυζαντινό κάστρο, το μοναδικό υπαίθριο Μουσείο Σιδηροδρόμων, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς. Η Καλαμάτα είναι μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα γνωστή για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι εκεί. Πριν φύγετε με πλοίο από την Καλαμάτα, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη "Μάνα", τη αιωνόβια ελιά ύψους 14 μέτρων, που είναι το σύμβολο της πόλης.

Οποιοσδήποτε επισκέπτεται την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με ακτοπλοϊκό για Καλαμάτα θα περπατήσει στην πολυσύχναστη παραλιακή λεωφόρο που φιλοξενεί πολλά καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η παλιά πόλη που εκτείνεται κάτω από το βυζαντινό κάστρο είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες. Τα αρχοντικά με τις κεραμοσκεπές, τα κτίρια κλασσικής αρχιτεκτονικής, η βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων (μνημείο της Επανάστασης του 21) και τα στενά δρομάκια με τα παραδοσιακά εμπορικά καταστήματα αποκαλύπτουν το άρωμα μιας άλλης εποχής. Η νέα πόλη της Καλαμάτας έχει να προσφέρει τα ίδια με την παλιά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Σύγχρονα εστιατόρια, καφετερίες και καταστήματα συνθέτουν το μοντέρνο πρόσωπο της πόλης. Ένα παράδειγμα εκσυγχρονισμού είναι το εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων που προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς.

Η πόλη της Καλαμάτας βρίσκεται στις παρυφή του Ταϋγέτου, στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου και είναι ένας ιδανικός προορισμός καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνο, που συνδυάζει δραστηριότητες βουνού και θάλασσας. Στη Καλαμάτα πάει κανείς αεροπορικώς ή μέσω του νέο αυτοκινητόδρομου από την Αθήνα σε περίπου 2,5 ώρες. Τα δρομολόγια πλοίων Καλαμάτας συνδέουν την πόλη με τα Κύθηρα και το Καστέλι Κισσάμου στην Κρήτη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη