Πλοία για Ιθάκη

Ploia Gia Ithaki image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Ιθάκη στο Ιόνιο Πέλαγος και φτάστε στη μυθολογική πατρίδα του Οδυσσέα!

Το πλοίο Ιθάκη μεταφέρει τον επισκέπτη στο διάσημο νησί του Οδυσσέα. Το καταπράσινο νησί του Ιονίου με τις όμορφες παραλίες και τους γραφικούς οικισμούς προσφέρει ήρεμες διακοπές. Το Βαθύ, το λιμάνι του νησιού, είναι ένας φυσικός κλειστός κόλπος που φιλοξενεί την πρωτεύουσα της Ιθάκης. Με βενετσιάνικες επιρροές στην αρχιτεκτονική, διώροφες κατοικίες με κεραμοσκεπές και πλακόστρωτα σοκάκια συνθέτουν τον παραδοσιακό οικισμό. Το εμπορικό και τουριστικό κέντρο του νησιού, το Βαθύ, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών το καλοκαίρι. Όσοι περνούν τις διακοπές τους στην Ιθάκη, θα αγαπήσουν αυτό το ξεχωριστό νησί.

Πλησιάζοντας στο λιμάνι του Βαθύ με ακτοπλοϊκό για Ιθάκη, ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τη φυσική ομορφιά και την αίσθηση της ηρεμίας που αποπνέει το τοπίο. Το ίδιο συναίσθημα συνοδεύει τον επισκέπτη στην περιήγησή του στους οικισμούς Περαχώρι, Ανωγή, Σταύρο και Εξωγή, όπου θα ανακαλύψει μεσαιωνικά ερείπια, μονόλιθους και περίτεχνα χτισμένες εκκλησίες. Το Κιόνι ένα παραδοσιακό αμφιθεατρικό παραθαλάσσιο χωριό χτισμένο γύρω από έναν καταπράσινο κόλπο, είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη για παραθεριστές. Πράσινα νερά, λευκά βότσαλα, δέντρα που φτάνουν στην επιφάνεια της θάλασσας είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των παραλιών του νησιού. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Ιθάκη, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Σαρακίνικο, το Φιλιατρό, το Γιδάκι και τον Άσπρος Γιαλό, που είναι μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες για κολύμπι και εξερεύνηση.

Η Ιθάκη βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, με έκταση 96 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 3.084 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων για Ιθάκη συνδέουν το λιμάνι Βαθύ με την Πάτρα και το λιμάνι του Πειραιά με την Κυλλήνη και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανία. Επίσης συνδέουν το νησί με τα Ιόνια νησιά της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς μέσω των λιμένων Φρίκες και Πίσω Αετός.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη