Πλοία για Ηρακλειά

Ploia Gia Iraklia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Εκείνοι που ταξιδεύουν με τα πλοία για Ηράκλεια θα έχουν πρόσβαση στο πιο ήσυχο και ειρηνικό νησί των Μικρών Κυκλάδων!

Τα πλοία Ηράκλεια προσφέρουν πρόσβαση στο πιο ήρεμο νησί των Μικρών Κυκλάδων. Μην υπερβαίνοντας τα 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βραχώδεις λόφοι καταλαμβάνουν τη μεγαλύτερη περιοχή του νησιού και σχηματίζουν απότομα βράχια. Το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου φιλοξενεί όλη την τουριστική κίνηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραδοσιακές ταβέρνες που προσφέρουν φρέσκο ψάρι και νόστιμες τοπικές λιχουδιές. Τα χωριά του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Πάπα, δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι το νησί έχει ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου. Παρατήρηση πουλιών, καταδύσεις, πεζοπορία και κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο νησί.

Όσοι ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Ηράκλεια αναζητούν ήσυχες και οικογενειακές διακοπές. Μπορείτε να κολυμπήσετε στο γραφικό λιμάνι του Αγίου Γεωργίου με τα καθαρά νερά του ή στο Λιβάδι, μια αμμώδη παραλία με σμαραγδένια νερά. Η πρόσβαση στις νότιες παραλίες του νησιού, όπως την Αλιμιά και τον Καρβουνόλακκο, γίνεται μόνο με βάρκα ή από συγκεκριμένες διαδρομές. Πρέπει να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Αγίου Γιάννη, το μεγαλύτερο σπήλαιο των Κυκλάδων με συναρπαστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και να λάβετε μέρος στη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ενός εορτασμού που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες από κοντινά νησιά. Η γαλήνη και η απλότητα του νησιού είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε όταν θα αναχωρείτε με ακτοπλοϊκό από Ηράκλεια.

Τα δρομολόγια πλοίων για Ηράκλεια είναι διαθέσιμα από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά. Το νησί συνδέεται επίσης με δρομολόγια πλοίων προς Σύρο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό και καθημερινά με τις υπόλοιπες Κυκλάδες Νάξο και Αμοργό.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη