Πλοία για Οινούσσες

Ploia Gia Inousses image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο μέρος για να περάσετε χαλαρωτικές μέρες, πάρτε τα πλοία για Οινούσσες!

Με το πλοίο Οινούσσες φτάνετε σε ένα σύμπλεγμα νησιών με 9 μικρά νησιά: Οινούσσα, Παναγιά, Βάτος, Γαϊδουρόνησο, Ποντικόνησο, Αρχοντόνησο, Ποντικούδικο, Λαιμούδικο και Πρασονήσια. Από τα εννέα μόνο κατοικήθηκε η Οινούσσα. Πιστεύεται ότι το όνομα Οινούσσα προέρχεται από τη λέξη οίνος λόγω του γεγονότος ότι στην αρχαιότητα το νησί ήταν γνωστό για το καλό κρασί του. Ο οικισμός της Οινούσσας είναι το μοναδικό χωριό σε όλο το νησί και το κύριο λιμάνι του. Παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με πολύχρωμες βαμμένες πόρτες και κόκκινες κεραμοσκεπές προσδίδουν στον νησί ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η αλιεία, η ναυσιπλοΐα και η εκτροφή αιγών.

Αν αναζητάτε ένα ήσυχο καταφύγιο, σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε σε ένα ακτοπλοϊκό για Οινούσσες. Οι περισσότερες από τις παραλίες του νησιού είναι αμμώδεις με εξαίρεση μόνο δύο με βότσαλα όπου μπορείτε να βρείτε μικρούς κολπίσκους για να κολυμπήσετε. Οι Οινούσσες είναι επίσης γνωστές για τα υπέροχα θαλασσινά τους και το μέλι που μαζεύεται από τα νησιά. Εφόσον το μήκος του νησιού είναι μόνο 18 χιλιόμετρα, είναι ιδανικό για να το ανακαλύψετε με τα πόδια εάν αγαπάτε το περπάτημα. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Οινούσσες, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφτεί τα άλλα 8 ερημικά νησιά με την μοναδική ομορφιά.

Το νησί κατοικείται από περίπου 800 κατοίκους που μοιράζονται μια τεράστια αγάπη για το νησί τους. Τα δρομολόγια πλοίων Οινούσσες εκτελούνται από το λιμάνι του Πειραιά ή τα νησιά Λέσβος, Ψαρά και Χίο. Ελέγξτε το δρομολόγια των πλοίων για Οινούσσες για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές με φέριμποτ από και προς Οινούσσες μέσω της μηχανής κρατήσεων πραγματικού χρόνου της isFerry.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη