Πλοία για Ηγουμενίτσα

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία για Ηγουμενίτσα θα φτάσουν σε ένα σημαντικό κέντρο της Ελλάδας για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις!

Ακτοπλοϊκά για Ηγουμενίτσα

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία Ηγουμενίτσα θα φτάσει στην πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας. Η πόλη αποτελεί σημαντικό κέντρο του ελληνικού βορρά για τον τουρισμό και την οικονομία γενικότερα. Από την ίδρυση του πανεπιστήμιου πριν από μερικά χρόνια η πόλη έχει μεγαλώσει αρκετά. Αυτό αποδεικνύεται από το ποσοστό αύξησης της πυκνότητας του πληθυσμού που είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο σε όλη την Ελλάδα και σήμερα ανέρχεται στο 60,5 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Τα Σύβοτα, η Κέρκυρα, η Πάργα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου είναι εύκολα προσβάσιμα από την Ηγουμενίτσα και προσφέρουν αρκετά αξιοθέατα για τους επισκέπτες.

Οι ταξιδιώτες που πηγαίνουν με ακτοπλοϊκά για Ηγουμενίτσα θα βρουν αρκετές ευκαιρίες για να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους στην πόλη. Αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές αλλά και τα ερείπια ενός τούρκικου κάστρου που κατακτήθηκε και καταστράφηκε το 1685 από τον Ενετό Φρανίς Μοροζινές, παραλίες και ένας μακρύς πεζόδρομος που προσκαλεί για μεγάλους περιπάτους είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν την εικόνα της πόλης. Πριν από την αναχώρηση τους με ακτοπλοϊκά από Ηγουμενίτσα οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν κάνει και μια βόλτα στο κέντρο. Η ζωηρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους καταστηματάρχες και τους ντόπιους στον κέντρο της Ηγουμενίτσας είναι κολλητική και θα συνεπάρει και τους επισκέπτες. Εάν κανείς τα πάει καλά στο παζάρεμα θα μπορέσει να βρει ποιοτικά κοσμήματα σε πολύ χαμηλές τιμές. Όμως στις 3 το μεσημέρι είναι ώρα ξεκούρασης, τα καταστήματα κλείνουν!

Η πόλη της Ηγουμενίτσας καταλαμβάνει μια περιοχή 426,53 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι τόπος κατοικίας για περίπου 25.000 ανθρώπους. Η απόσταση της από την Αθήνα είναι 480 χμ. και από την Θεσσαλονίκη 380 χμ.  Τα δρομολόγια πλοίων Ηγουμενίτσα είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα και εξυπηρετούν και τα λιμάνια του Μπάρι, του Μπρίντιζι, της Βενετίας και της Αγκώνας. Εκτός τούτου εκτελούνται και δρομολόγια προς την Κέρκυρα, τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Οι δύο τελευταίοι προορισμοί ωστόσο δεν κλείνονται μέσω διαδικτύου αλλά μόνο μέσω ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ηγουμενίτσα. Αεροδρόμιο δεν διαθέτει η πόλη, αλλά εξυπηρετείται από τα γειτονικά αεροδρόμια στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και στην Πρέβεζα, τα οποία είναι και εύκολα προσβάσιμα.

Δρομολόγια & Τιμές Ηγουμενίτσα

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Ηγουμενίτσα!

Εκπτώσεις & Προσφορές Ηγουμενίτσα

Λιμάνι Επιβίβασης Ηγουμενίτσα - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Ηγουμενίτσα

  • Κεντρικός Τερματικός Σταθμός Επιβατών 2, Νέο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας
  • 461 00 Ηγουμενίτσα, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 266 509 9300
  • GPS: 39.488500, 20.259654