Πλοία για Ερμιόνη

Ploia Gia Ermioni image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Ερμιόνη θα σας πάνε σε μια παράκτια πόλη στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου, η οποία είναι πολύ δημοφιλής λόγω της νησιώτικου ύφους της!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με το πλοίο Ερμιόνη θα φτάσουν σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη και λιμάνι στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου στην περιοχή της Αργολίδας. Η πόλη είναι χτισμένη γύρω από το λιμάνι στις καταπράσινες πλαγιές ενός λόφου και χρησιμεύει ως απόδραση για πολλούς Αθηναίους που έχουν τα εξοχικά τους εκεί. Οι οικογένειες που αναζητούν χαλαρές και ήσυχες διακοπές, θα εκπλαγούν από τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος και τη βολική τοποθεσία της πόλης. Από το Ερμιόνη είναι εύκολο να κάνετε μια εκδρομή στην Αρχαία Επίδαυρο, στο Πόρτο Χέλι, το Ναύπλιο, την Ύδρα και τον Πόρο.

Όσοι φτάνουν με πλοίο στην Ερμιόνη μπορεί να έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους στον Πειραιά ή από κάποιο νησί του Σαρωνικού, Ύδρα ή Σπέτσες. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά, καθώς προσφέρει ωραίες παραλίες όπως τη Θερμησία, τη Κουβέρτα και το Πλέπι. Ορισμένες παραλίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την πόλη και άλλες, όπως η καθαρή και αμμώδης παραλία Κουβέρτα είναι λίγο πιο μακρυά, αλλά σίγουρα αξίζουν να τις επισκεφθείτε. Περνώντας τις διακοπές σας στην Ερμιόνη, είτε θα μείνετε στην πόλη και θα απολαύσετε παραδοσιακά φαγητά, μακρινούς περιπάτους, κολύμπι και χαλάρωση, είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ερμιόνη ως αφετηρία για να εξερευνήσετε τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου. Στην περιοχή του Κρανιδίου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Λαογραφικό Μουσείο και στο Ναύπλιο το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί πολλά ευρήματα από την αρχαία πόλη της Ερμιόνης. Το ίδιο το Ναύπλιο αξίζει επίσης μια επίσκεψη, καθώς υπάρχουν πολλά ιστορικά αξιοθέατα για να δείτε. Πριν φύγουν με ακτοπλοϊκό από Ερμιόνη, οι επισκέπτες πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να πάνε σε ένα νησάκι στο Δοκό, όπου μπορούν να θαυμάσουν τα ερείπια του παλαιότερου γνωστού ναυαγίου στον κόσμο.

Περίπου 2.500 άνθρωποι ζουν στην παραθαλάσσια πόλη και λιμάνι της Ερμιόνης, η οποία εμφανίζει τα χαρακτηριστικά ενός νησιού. Η οικονομία στηρίζεται στη γεωργία και την αλιεία και φυσικά από στον τουρισμό, λόγω της γραφικής και βολικής τοποθεσίας. Τα δρομολόγια πλοίων Ερμιόνη συνδέουν την πόλη με τον Πειραιά και μερικά νησιά του Σαρωνικού κόλπου, όπως την Ύδρα και τις Σπέτσες, γεγονός που καθιστά την Ερμιόνη ιδανική αφετηρία για εκδρομές.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη