Πλοία για Ηράκλειο

Ploia Gia Iraklio image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με πλοία για Ηράκλειο και ανακαλύψτε τον κόσμο του προϊστορικού μινωικού πολιτισμού και τα παλάτια της Κνωσού και της Φαιστού!

Ταξιδεύοντας με τα πλοία για Ηράκλειο θα φτάσει κανείς στο μεγαλύτερο νομό και στην μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Η πρωτεύουσα Ηράκλειο, που είναι και η πρωτεύουσα της Κρήτης έχει έκταση 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό περίπου 173.000 κατοίκων. Στον νομό Ηρακλείου βρίσκεται και η έδρα της Διοίκησης Κρήτης καθώς και η έδρα της Εκκλησίας της Κρήτης. Οι βασικοί οικονομικοί πυλώνες της πόλης είναι ο τουρισμός, η γεωργία και το εμπόριο. Τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου υπάρχει βιομηχανική περιοχή.

Στο Ηράκλειο βρίσκονται τα περισσότερα αξιοθέατα της Κρήτης. Όποιος πηγαίνει με ακτοπλοϊκά για Ηράκλειο θα πρέπει τουλάχιστον να ρίξει μια ματιά στον προϊστορικό Μινωικό Πολιτισμό. Τα παλάτια της Κνωσού και της Φαιστού είναι πολύ εντυπωσιακά ακόμα και για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για αρχαίους πολιτισμούς. Παρόλο που αρκετά ευρήματα έχουν αντικαταστεί με τις εργασίες συντήρησης, σχεδόν όλα τα πρωτότυπα ευρήματα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου με ευρήματα απ’όλη την Κρήτη και βρίσκεται κοντά σε άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως την Αγία Τριάδα, το Γκορτζή και τα Μάλια. Όποιος αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Ηράκλειο θα πρέπει να έχει δει το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου με το φρούριο Κούλες. Πολύ ενδιαφέρον είναι και ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Μηνά και ο ναός του Πέτρου και Παύλου. Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης μετατράπηκε σε μουσείο και φιλοξενεί μεταξύ άλλων έργα του διάσημου ζωγράφου Μιχαήλ Δαμασκηνού. Ο τάφος του μεγάλου ηρακλειώτη λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη βρίσκεται στον Προμαχώνα Μαρτινένγκο πάνω στα ενετικά τείχη.

Εκτός από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου που μεγαλώνει και επεκτείνεται συνεχώς, υπάρχει και ένα τεχνητό λιμάνι στο Ηράκλειο. Είναι το μεγαλύτερο της Κρήτης. Τα δρομολόγια πλοίων Ηράκλειο είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα. Από εκεί αναχωρούν καθημερινά πλοία για τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Πάρο, τη Νάξο, τη Μύκονο, τη Κάρπαθο και την Ίο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη