Πλοία για Γοργόνα

Ploia Gia Gorgona image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Μετά από εξουσιοδότηση, οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία για Γοργόνα καταφθάνουν σε ένα νησί όπου περιλαμβάνει μια μεγάλη γεωργική ποινική αποικία που παράγει ένα διάσημο κρασί!

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με πλοία για Γοργόνα, το μικρότερο από τα επτά νησιά της Τοσκάνης, θα βιώσουν μια μεγάλη και μοναδική περιπέτεια χωρίς αμφιβολία. Είναι ένα ιδιαίτερο νησί λόγω του γεγονότος ότι μια γεωργική φυλακή, που κατασκευάστηκε ως αγρόκτημα εργασίας το 1869, καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της επιφάνειας και οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τους κατάδικους που καλλιεργούν φρούτα, λαχανικά, ζωοτροφές και παράγουν το περίφημο ιταλικό κρασί με την ονομασία "Gorgona". Οι εκδρομές στο νησί πρέπει να διευθετηθούν δεκαπέντε μέρες πριν και απαιτείται άδεια από το ιταλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Κανένα σκάφος δεν μπορεί να το προσεγγίσει σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα και μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων μπορεί να γίνει δεκτός ανά ημέρα με την εταιρεία τουριστικών οδηγών και για μέγιστο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, εκτός από τους κατοίκους και τους κρατούμενους. Δεν επιτρέπεται ο φωτογραφικός εξοπλισμός. Βορειοανατολικά της Γοργόνας, όπου βρίσκεται η παραλία Calla dello Scalo, είναι η μόνη είσοδος στο νησάκι και γενικά η μεγαλύτερη κίνηση βρίσκεται στην ανατολική της πλευρά. Μετά τη διέλευση από την παραλία μπορείτε να βρείτε το μικρό κατοικημένο ψαροχώρι που βρίσκεται μεταξύ της Punta Gorgona στα νότια και της Punta Zirri στα βόρεια, τα δύο ανώτατα σημεία με ύψος 254 και 231 μέτρα αντίστοιχα. Η άγρια ​​φύση, η πλούσια χλωρίδα, τα βουνά, οι τραχιές ακτές και οι όρμοι κάνουν το νησί ιδανικό σταθμό για τους λάτρεις της φύσης και όσους θέλουν να πάρουν το αίσθημα της απομόνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθώς η προσέγγιση σε κοντινή απόσταση από το νησί είναι περιορισμένη, η θάλασσα είναι ανέγγιχτη, επομένως και πολύ πλούσια. Μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα που επισκέπτονται σε αυτό το μέρος είναι τα δύο παλιά φρούρια, ένα από τους Pisans και το άλλο από τους Medici. Το Torre Nuova (νέος πύργος) που κατασκευάστηκε από τους Medici είναι ένα όμορφο και ιστορικό παρατηρητήριο του 17ου αιώνα, ενώ το Torre Vecchia, που κατασκευάστηκε από τους Pisans, είναι ένα παρατηρητήριο του 12ου αιώνα που βρίσκεται στην Costa dei Cantoni και προσφέρει μία από τις καλύτερες τοποθεσίες στην Τοσκάνη. Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν κατάλοιπα Ετρουσκάνων, πιστεύεται ότι υπήρχαν οικισμοί από αυτούς και τους Ρωμαίους. Σε αυτούς τους παλιούς οικισμούς παραμένει η γνωστή Villa Margherita. Ομοίως, από τη στιγμή που κατοικούνταν και από μοναχούς, υπάρχουν μεσαιωνικά μοναστήρια που περιμένουν να εξερευνηθούν. Torre dell 'Orologio (πύργος ρολογιού), η εκκλησία του San Gorgonio, η Grotta del Blue Marino και οι όρμοι του San Scirocco και του dello Scalo αξίζουν την επίσκεψη. Υπάρχουν επίσης μερικές ιδιωτικές παραλίες για όσους θέλουν να κολυμπήσουν.

Η Γοργόνα, το βορειότερο νησί του Αρχιπελάγους της Τοσκάνης και το οποίο ανήκει στο εθνικό πάρκο του Αρχιπελάγους Τοσκάνης, βρίσκεται μεταξύ Κορσικής και Λιβόρνου, με απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Κορσική και 35 χιλιόμετρα από το Λιβόρνο. Το νησί είναι τόσο μικρό που το μήκος και το πλάτος του είναι περίπου 2100 χλμ. και 1600 χλμ. αντιστοίχως. Τα δρομολόγια πλοίων Γοργόνα συμβαίνουν από και προς το Λιβόρνο, ειδικά κατά τους μήνες της υψηλής κίνησης.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη