Πλοία για Γλώσσα

Ploia Gia Glossa Skopelo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Γλώσσα, στο "Μπαλκόνι του Αιγαίου", όπως ονομάζεται ο τόπος και προσφέρει υπέροχη θέα στη Σκιάθο και την Εύβοια!

Η Γλώσσα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός του νησιού. Κατά την άφιξή σας με το πλοίο Γλώσσα θα επισκεφτείτε το πιο εντυπωσιακό χωριό της Σκοπέλου. Η αρχιτεκτονική του είναι παρόμοια με αυτή των χωριών του Πηλίου και δεν είναι περίεργο το ονομάζουν "μπαλκόνι του Αιγαίου". Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι του Λουτρακίου με υπέροχη θέα στη Σκιάθο και στην Εύβοια.

Όταν φτάνετε στην Γλώσσα φτάνετε στο λιμάνι του Λουτρακίου. Είναι ένα μικρό λιμάνι όπου μπορείτε να βρείτε μερικά ξενοδοχεία, καταστήματα και ταβέρνες. Από εκεί μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το λόφο όπου βρίσκεται το χωριό Γλώσσα με τα παραδοσιακά διώροφα σπίτια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τα ξύλινα μπαλκόνια. Είναι μια περιοχή πλούσια σε πηγές, ελαιόδεντρα, δαμασκηνιές και αμυγδαλιές. Τόσο η Γλώσσα όσο και το Λουτράκι έχουν μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπου μπορείτε να δείτε πολλούς αρχαίους πύργους, διατηρητέους τοίχους και ερείπια ρωμαϊκών λουτρών. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον ένα από τα πολλά μοναστήρια που βρίσκονται σε όλο το νησί πριν από την αναχώρησή τους με ακτοπλοϊκά από Γλώσσα. Ο οικισμός αποτελεί ιδανικό προορισμό για τουρίστες που προτιμούν ήσυχες διακοπές αφού δεν υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και ευκαιρίες για διασκέδαση. Οι παραλίες των νησιών είναι μικρές και βοτσαλωτές, μερικές καλά οργανωμένες και άλλες προσβάσιμες μόνο μέσω συγκεκριμένων μονοπατιών.

Η Γλώσσα βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από την πόλη της Σκοπέλου και έχει 1195 κατοίκους. Όλο το χρόνο το νησί συνδέεται με συμβατικά και ταχύπλοα σκάφη μέσω του λιμανιού του Βόλου. Τα δρομολόγια πλοίων Γλώσσα διαρκούν 15 λεπτά με το πλοίο από τη Σκιάθο και 3 ώρες από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη