Πλοία για Φούρνους

Ploia Gia Fourni image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Φούρνους και γοητευτείτε από την απλότητα και τη φυσική ομορφιά του νησιού!

Με πλοία Φούρνοι θα φτάσετε στον ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και ηρεμία. Το λιμέρι των πειρατών, όπως ονομαζόταν λόγω της γεωμορφολογίας της ακτογραμμής που υπερβαίνει τα 120χλμ, η συστάδα των νησιών Φούρνοι προσφέρει στον επισκέπτη μια μεγάλη ποικιλία από όρμους και παραλίες για εξερεύνηση και κολύμπι. Η ομώνυμη πρωτεύουσα των Φούρνων, όπου λαμβάνουν χώρα όλες οι κύριες δραστηριότητες του νησιού, είναι αμφιθεατρικά χτισμένη με λευκά σπίτια και κεντρικό δρομάκι που οδηγεί από το λιμάνι στη γραφική πλατεία του χωριού.

Ο επισκέπτης που ταξιδεύει με ακτοπλοϊκό για Φούρνοι θα ανακαλύψει γρήγορα την απλότητα και τη φυσική ομορφιά του νησιού. Στα δύο κεντρικά χωριά, στη Χώρα και στη Χρυσομηλιά, αλλά και σε μικρότερα μέρη όπως το Καμπί, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και αστακό σε παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα. Για όσους αναζητούν μια πιο οργανωμένη παραλία για κολύμπι η Ψιλή Άμμος είναι το ιδανικό μέρος για να πάτε και απέχει λίγα μόλις βήματα από το λιμάνι, ενώ όσοι αναζητούν χαλάρωση κάτω από τα σκιερά δέντρα, οι εντυπωσιακές παραλίες Πετροκοπιό, Βιτσιλιά και Βλυχάδα αποτελούν ιδανική λύση. Αν θέλετε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να αναζητήσετε απόλυτη ηρεμία, μια επίσκεψη στη Θύμαινα, το μικρό νησί απέναντι από το λιμάνι των Φούρνων, θα σας αποζημιώσει. Αναχωρώντας με ακτοπλοϊκά από Φούρνοι, θα έχετε περάσει λίγες μέρες στον παράδεισο.

Μεταξύ της Σάμου και της Ικαρίας, η Φούρνοι έχουν έκταση μόνο 30,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 1500 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. Τα δρομολόγια Φούρνοι διεξάγονται από τον Πειραιά και συνδέουν το νησί με τις Κυκλάδες, τη Σύρο, τη Μύκονο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το λιμάνι της Καβάλας.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη