Πλοία για Εύδηλο

Ploia Gia Evdilo Ikaria image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Εύδηλο και ανακαλύψτε σεργιανίζοντας παραδοσιακά και μοντέρνα σπίτια με όμορφους ανθισμένους κήπους!

Ο Εύδηλος είναι ένα λιμάνι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ικαρίας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού. Κατά την άφιξή σας με το πλοίο Εύδηλος συναντάτε ένα γραφικό λιμάνι με πολύχρωμα σπίτια, παλιά αρχοντικά, στενά δρομάκια και πλακόστρωτα σκαλοπάτια. Όπως και πολλά άλλα παραθαλάσσια χωριά στην Ελλάδα, ο Εύδηλος είναι χτισμένος αμφιθεατρικά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική πάνω σε ένα μικρό λόφο.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Εύδηλο θα εκπλαγούν από την αγάπη των κατοίκων για τη γη τους. Παλιά αρχοντικά, πλακόστρωτα σκαλοπάτια, παραδοσιακά και μοντέρνα σπίτια με κήπους γεμάτους από λουλούδια στους στενούς δρόμους, προσκαλούν τον επισκέπτη να κάνει μια βόλτα και να ανακαλύψει την αρχιτεκτονική και την ομορφιά του τόπου. Η γραφική κεντρική πλατεία του χωριού είναι γεμάτη από μικρές ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα, όπου η νυχτερινή ζωή δεν τελειώνει πριν από την αυγή. Υπάρχουν επίσης αρκετές όμορφες και καθαρές παραλίες στην περιοχή. Με την πρώτη ευκαιρία επισκεφθείτε το Κεραμέ, το Φύτεμα, το Σπάσματα ή το Φλές, όπου θα βρείτε αμμώδεις ή βοτσαλωτές παραλίες, πεντακάθαρα νερά και την ευκαιρία να χαλαρώσετε κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Εύδηλο, μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε ένα από τα πολλά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα κατά τη θερινή περίοδο. Το σύνολο του νησιού βοηθάει στην πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων με παραδοσιακή μουσική, φαγητό και ποτά για να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Μαζί με τους οικισμούς Αρέθουσα, Δάφνη, Καραβόσταμο, Μανγκανίτη και Φραντάτο, η κοινότητα Ευδήλου έχει περίπου 2.400 μόνιμους κατοίκους. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων Εύδηλος από το Πειραιά. Το νησί συνδέεται επίσης με τη Σάμο και άλλα νησιά. Ελέγξτε τα δρομολόγια της isferry για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα δρομολόγια από και προς Εύδηλο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη