Πλοία για Δυρράχιο

Ploia Gia Diraxio image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Εκείνοι που έρχονται με τα πλοία για Δυρράχιο θα δουν τα παλιά κομμάτια της πόλης και τα σύγχρονα κτίρια, μια πόλη με μεγάλη ιστορία!

Ιστορικά γνωστό και ως Dyrrachium ή Durazzo, το Durres είναι μία από τις παλαιότερες και οικονομικά πιο σημαντικές πόλεις της Αλβανίας. Μόνο 33 χιλιόμετρα μακριά από τα Τίρανα, την πρωτεύουσα της Αλβανίας, το Δυρράχιο είναι επίσης γνωστό ως το κύριο λιμάνι της Αλβανίας. Το λιμάνι του Δυρραχίου βρίσκεται κοντά στην Αδριατική θάλασσα και δεν απέχει πολύ από τις ιταλικές πόλεις Μπάρι και Μπρίντιζι. Οι δρόμοι και οι σιδηρόδρομοι που διέρχονται από την πόλη συνδέουν το Δυρράχιο με την υπόλοιπη Αλβανία.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τον προορισμό Δυρράχιο βλέπουν μεταξύ των αρχαίων θραυσμάτων και των σύγχρονων κτιρίων μια πόλη με μεγάλη ιστορία. Αλλά οι τουρίστες έρχονται επίσης στο Δυρράχιο για να φτάσουν στις πολλές παραλίες του Δυρραχίου ή να κολυμπήσουν και να χαλαρώσουν. Οι επιβάτες που φεύγουν με οχηματαγωγά από το Δυρράχιο έπρεπε να έχουν δει τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η πόλη, όπως η κύρια βιβλιοθήκη, το πολιτιστικό κέντρο, διάφορα θέατρα ή η φιλαρμονική ορχήστρα. Αρκετά μουσεία αποτελούν επίσης μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, το κάστρο του Δυρραχίου με το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στα Βαλκάνια αξίζει να το δείτε.

Ο συνολικός πληθυσμός του Δυρραχίου είναι περίπου. 170.000 σε μια έκταση περίπου. 300 qkm. Τα δρομολόγια των δρομολογίων Δυρραχίου είναι πολλά, με τα σημαντικότερα από αυτά που συνδέουν την Αλβανία με την Ιταλία. Ελέγξτε το χρονοδιάγραμμα των δρομολογίων του Durres μέσω της μηχανής κρατήσεων του isFerry για να βρείτε όλες τις πιθανές διαδρομές και διαθεσιμότητες.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη