Πλοία για Δονούσα

Ploia Gia Donousa image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Όσοι έρχονται με τα πλοία για Δονούσα παρατηρούν αμέσως την αυθεντικότητα του νησιού, το οποίο διατηρεί την κυκλαδική του ταυτότητα από τον μαζικό τουρισμό!

Τα πλοία Δονούσα θα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε ένα απομακρυσμένο νησί, μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά από τη Νάξο. Ένα ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν το περπάτημα και αναζητούν χαλαρές διακοπές. Ο Σταυρός, το λιμάνι και κύριος οικισμός του νησιού, με την ομώνυμη εκκλησία, καλωσορίζει και μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν όλους τους επισκέπτες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα προσφέρουν υπέροχα τοπικά πιάτα.

Όποιος φθάσει με πλοίο στη Δονούσα συλλαμβάνει αμέσως την αυθεντικότητα αυτού του νησιού, το οποίο προστατεύει την κυκλαδική του ταυτότητα από τον μαζικό τουρισμό. Από τους πιο αγαπημένους προορισμός για όσους προτιμούν το ελεύθερο κάμπινγκ, είναι η όμορφη παραλία Κέδρος με τα καταπράσινα νερά κοντά στο λιμάνι και ο απομακρυσμένος κόλπος του Λιβαδιού που αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές διακοπές. Οι τουρίστες μπορούν επίσης να επισκεφτούν τους άλλους μικρούς οικισμούς του νησιού: την Καλοταρίτισσα στο βορειοανατολικό άκρο της Δονούσας με τους δαντελωτούς κολπίσκους, την σχεδόν ερημική Μεσσαριά και τη Μερσίνη με την υπέροχη θέα στη θάλασσα και τη μοναδική φυσική πηγή με τρεχούμενο νερό στο νησί. Η Δονούσα είναι επίσης ιδανική για πεζοπορία προσφέροντας 5 μονοπάτια πεζοπορίας για να διαλέξετε. Αναχωρώντας με ακτοπλοϊκά από Δονούσα θα θελήσετε να προγραμματίσετε τις επόμενες διακοπές σας πάλι σε αυτό το νησί.

Διαλέγοντας δρομολόγια πλοίων για Δονούσα, ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει αυτό το πανέμορφο απομονωμένο νησί με μόλις 5,5 χλμ διάμετρο και 160 μόνιμους κατοίκους των οποίων η κύριες δραστηριότητες είναι η αλιεία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός. Τα δρομολόγια για Δονούσα ξεκινάνε από το λιμάνι του Πειραιά και διαρκούν περίπου επτά ώρες με συμβατικά πλοία, μέσω Σύρου, Πάρου και Νάξου, ενώ συνδέουν και τις υπόλοιπες Μικρές Κυκλάδες μεταξύ τους και με την Αμοργό και την Αστυπάλαια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη