Πλοία για Διαφάνι

Ploia Gia Diafani image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Με τα πλοία για Διαφάνι φθάνετε σε ένα μικρό ψαροχώρι, το οποίο είναι το ιδανικό μέρος για λάτρεις της φύσης και για ήσυχες διακοπές!

Το Διαφάνι είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός και λιμάνι του χωριού Όλυμπος στην Κάρπαθο. Το πλοίο Διαφάνι σας μεταφέρει σε ένα μικρό ψαροχώρι 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Καρπάθου. Είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης που αναζητούν ήρεμες διακοπές. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται οδικώς ή με μικρά σκάφη από το λιμάνι των Πηγαδιών. Στο Διαφάνι θα βρείτε μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ιδιοκτησίας των φιλικών κατοίκων του νησιού.

Όταν αποβιβαστείτε από το ακτοπλοϊκό προς Διαφάνι, η πρώτη σας σκέψη θα είναι "τι κάνω εδώ στη μέση του πουθενά;". Μετά από λίγες μέρες όμως δεν θα θέλετε να φύγετε από αυτό το μέρος. Θα αγαπήσετε την υπέροχη θάλασσα του χωριού με τα λεπτά βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά. Θα απολαύσετε σπιτική κουζίνα και φρέσκο ψάρι στις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Πολλά από τα πιάτα ετοιμάζονται από τους ντόπιους ιδιοκτήτες που καλλιεργούν λαχανικά και εκτρέφουν ζώα. Επιβιβαστείτε σε ένα ακτοπλοϊκό από Διαφάνι και θα επισκεφτείτε το κοντινό νησί της Σαρίας, ένα εγκαταλελειμμένο μέρος που κάποτε ήταν κόλπος πειρατών. Η διαδρομή προς τη Σαρία είναι μαγευτική και όταν φτάσετε εκεί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μακρινές αλλά γραφικές παραλίες. Στο νησί πηγαίνουν συχνά οι ντόπιοι που φροντίζουν εκεί τα ελαιόδεντρα, τα ζώα και τις κυψέλες των μελισσών. Στο Διαφάνι θα βρείτε επίσης πολλά όμορφα μονοπάτια για περίπατο.

Το Διαφάνι έχει πληθυσμό περίπου 300 κατοίκων. Τα δρομολόγια πλοίων προς Διαφάνι διατίθενται από το λιμάνι της Ρόδου και φυσικά από τον Πειραιά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη